Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)

15 decembrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)

Noi suntem generația cu cheia la gât. Suntem generația care consuma fructe și legume românești, de cele mai multe ori chiar din grădina bunicilor. Suntem generația care a mâncat pâine frământată de mâinile bunicilor și mămăligă răsturnată pe fund de lemn, cioplit chiar de către bunii noștri.

Sănătate însemna să mâncăm roșia direct din grădină. Să ciugulim strugurii direct din vie. Să bem laptele cald, proaspăt muls, direct din găleată. Îmi amintesc cum aveam mereu o cană la îndemână, și imediat după ce mamaie mulgea vaca, luam spuma laptelui din găleata plină și îl beam imediat.

Petreceam multă vreme pe afară, printre animale, păsări și flori. Mâncam fructele direct din copac și de câte ori ne întoarceam din vacanță de la bunici, pleasneam de sănătate.

Astăzi însă, lucrurile nu mai sunt la fel. Copiii nu mai petrec atât de mult timp la țară, în aer liber și curat. Și nici țara nu mai este peste tot țară. Multe comune și sate, cele aflate la o oră distanță de orașele mari, s-au modernizat cu astfalt și șosele, și iarbă mai găsești doar în curte. Puțini mai sunt gospodarii care au animale în curte și puțini mai sunt oamenii care să cultive grâne pe câmpii.

Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)
Sursă foto : Pinterest

Țăranii își cumpără pâinea zilnic de la magazin, iar mămăliga se pregătește cu mălai de la supermarket. În bucătăriile bunicilor se găsesc cartofi aduși de pe meleaguri străine. Laptele nu mai vine de la văcuța din curte, vine din cutia din frigider.

Vremurile s-au schimbat. Nu știu dacă sunt bune sau nu, dar ce știu este că trebuie să ținem pasul cu vremurile.

Oamenii și vremurile se vor mai schimba, dar sănătatea va rămâne întotdeauna sfântă. Sănătoși să fim, că în rest, le-om face noi pe toate. Căci știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate. 🙂

Aportul de vitamine nu se (mai) poate lua doar din mâncare. Pentru că oricât de proaspete se laudă fructele și legumele a fi, ele vin de peste mări și țări. Nu se poate compara fructul proaspăt cules cu cel care a ajuns în alimentară cu cel mai recent vapor. Nu se poate compara oul cules din cuibarul găinilor crescute la curte cu oul provenit din fermele de găini, pe care îl găsim pe raftul frigiderelor din supermarket.

Știu că ideea de suplimente încă determină oamenii să ridice din sprâncene. Dar adevărul este că în vremurile noastre este cel puțin dificil să îți aduni necesarul de vitamine și minerale doar din mâncare. Mai ales când suntem tot mai solicitați și tindem să mâncăm tot mai haotic.

Suntem atenți cu suplimentele și desi unele sunt foarte lăudate, medicul de familie nu a fost tot timpul de aceeași părere și ne-a făcut alte recomandări.

Unele suplimente nu se absorb la fel de bine ca altele.

De ceva vreme luăm și noi suplimente de magneziu și ulei de pește, iar lui Matei îi dăm în fiecare zi Imunice de la Sun Wave Pharma. Facem toți trei o cură de 30 de zile. Apoi vin și sărbătorile și e numai bine, poate apucăm să ne și odihnim și începem anul cu bateriile încărcate.

Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)

Sun Wave Pharma are o gamă variată de produse pe care noi le folosim frecvent. De la soluția salină Respisun cu care curățăm nasul, până la Rinosun, care este cel mai bun spray pentru gâtul inflamat. Pe link-ul de aici găsiți mai multe informații și produse din portofoliul lor : https://sunwavepharma.com

Imunice este un supliment ce vine în pliculețe ce se dizvolvă în apă călduță, sau care se poate amesteca în piure, iaurt sau ceai. Este bun pentru întărirea sistemului imunitar, și este alcătuit din Wellmune, Prebilac, Colostru, Vit C, Zinc si Vit D.Wellmune acționează doar în prezența factorului patogen, și foarte important, nu produce suprastimularea sistemului imunitar.

Colostrul este laptele produs imediat după naștere și are o compoziție complexă, care oferă protecție împotriva virusurilor, bacteriilor și a toxinelor bacteriene.

Vitamina D are numeroase beneficii, iar printre cele mai importante sunt:
  1. Contribuie la buna functionare a tiroidei, paratiroidei si hipofizei
  2. Previne aparitia rahitismului, osteoporozei si fracturilor
  3. Asigura o functie neuromusculara normala
  4. Are rol in reglarea ritmului cardiac
  5. Este necesara pentru buna formare si dezvoltare a creierului si ajuta la optima functionare mentala pe parcursul vietii
  6. Stimuleaza activitatea sistemului imunitar
  7. Potenteaza functiile pe care le exercita vitaminele A si C in organism
  8. Administrarea suplimentelor de vitamina D în doze mari reduce riscurile de defecte ale smalțului la copii cu vârsta de 6 ani, atât la ​​dinții de lapte, cât și la cei permanenți.
Nu uitați că este indicat ca măcar la doi ani să vă măsurați nivelul de vitamina D. Este o analiză care nu este decontată de stat, dar care este importantă. Este posibil ca unele suplimente să nu se asimileze bine sau să fie nevoie și de fier sau alte vitamine, care să ajute la absorție.
Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)
❤️
Vremurile și oamenii se schimbă permanent, dar sănătatea rămâne de fiecare dată cel mai de preț cadou. Căci știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și să fii cu cei dragi. 🙂

Am scris despre ce ne priește nouă ca suplimente, dar nu uitați că suntem diferiți, deci întotdeauna consultați-vă măcar cu medicul de familie. Am lăsat mai jos și o serie de articole și site-uri de unde am documentat cele scrise până acum și sper să vă fie de folos.

Să rămânem sănătoși și să avem sărbători cu bine!

Ps: Un colaj de poze mai jos cu celelalte produse din gama Sun Wave Pharma.

Surse pentru documentare:
www.clevelandclinic.org
www.webmd.com

www.healthline.com

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.