Către toți educatorii: mulțumim pentru că ne creșteți copiii!

4 noiembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
6
Către toți educatorii: mulțumim pentru că ne creșteți copiii

Am scris un articol după ce am văzut o filmare cum o clasă întreagă de micuți nu mai mari de 3 ani, erau încremeniți la propriu, în prezența educatoarei.

Mulți părinți mi-au împărtășit indignarea, frustrarea, ciuda pentru ce se petrecea în videoclipul respectiv, filmat chiar de doamna educatoare, care plesnea un băiețel adormit.

Nu toată lumea a fost de acord cu părerea mea, iar ăsta este un drept al lor, desigur. Alții mi-au atras atenția cum despre dascălii care își fac treaba cu dăruire nu se vorbește atât de des, și ar trebui.

Le-am dat dreptate iar articolul de astăzi este o scrisoare de mulțumire pentru toți educatorii care ne îngrijesc copiii cu dragoste, răbdare și devotament.

Eu, mama unui copil, care se află cinci zile pe săptămână, câteva ore pe zi în grija doamnei educatoare, nu îmi ajung cuvintele pentru a-i mulțumi și pentru a-mi exprima recunoștința!

Educatorii nu doar că au în grijă copiii noștri, nu doar că îi și îi învață noțiuni didactice, dar la cât timp petrec copiii în prezența lor, educatorii efectiv ne cresc copiii.

Le încredințăm dimineața mutrițe somnoroase, cocoloașe pufoase care încă se mai ghemuiesc la pieptul nostru. Iar educatorii îi iau din brațele noastre. Le mângâie creștetul sau le șoptesc la ureche, iar ochii li se deschid mari, pregătiți de ziua ce tocmai începe.

Le încredințăm comorile noastre, ne lăsăm sufletul pe la uși, iar ei ne asigură de bunăstarea copiilor noștri. Mergeți, va fi bine, vă țin la curent… Și chiar își găsesc cumva timp să ne domolească neliniștile și gândurile care ne macină.

Câtă dragoste le transmite doamna, acestor puișori de om, care abia așteaptă să meargă la grădiniță… Dragostea ei nu se împarte, ci se multiplică.

Numai persoanele deosebite, care sunt calde și care emană dragoste prin privire și prin brațe, pot face ca 20 de copii să le iubească și să le țină minte.

Vă mulțumim!

Vă mulțumim pentru că ne iubiți copiii, că aveți răbdare, că nu renunțați și nu îi lăsați nici pe copii să renunțe.

Vă mulțumim pentru zâmbetul cald cu care ne întâmpinați copiii dimineața, pentru că îi încurajați și pentru că aveți încredere ei, credeți în ei chiar și atunci când ei nu au.

Nu există salariu pe lume care să vă poată răsplăti, pentru munca titanică din fiecare zi, pentru că le sunteți aproape părinți.

Dragi educatori, sunteți părinții a zeci de copii, zi de zi.

Dragi educatori, sunteți neprețuiți și nu există suficiente mulțumiri pentru a vă arăta aprecierea noastră.

Către toți educatorii: mulțumim pentru că ne creșteți copiii!

Sursă foto: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.