Cel mai bun sos de roșii, făcut în casă

28 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Rețeta de duminică
0
Cel mai bun sos de roșii, făcut în casă

Nu am inventat eu sosul de roșii, ca să ne înțelegem. :))) Măi, dar ăsta de-l fac eu, este super bun și am impresia că merge cu orice fel de mâncare. Recomand cu pește, recomand și cu pizza sau cartofi prăjiți. Nu am mai luat ketchup de ani de zile.

Nu vă rețin mult, uitați de ce aveți nevoie pentru cel mai bun sos de roii, făcut în casă:
  • 4 roșii mai mari, foarte bine copate. Cu cât mai coapte, cu atât mai bine
  • Câțiva căței de usturoi ( în funcție și de gust, desigur)
  • o jumătate de lingură de ulei
  • rozmarin și/sau oregano/busuioc ( eu folosesc uscat dar e foarte bun și cel proaspăt)
  • sare și piper

Se toacă roșiile mărunt și usturoiul. Se călește usturoiul cu un strop de ulei. Apoi se adaugă și restul de ulei și roșiile. Pe măsură ce încep să fiarbă, se paseză ușor cu lingura de lemn. Se adaugă rozmarinul, sarea și piperul. După zece minute de fierbere, eu mai adaug vreo doi căței de usturoi, ca să se simtă gustul de usturoi proaspăt.

Când este gata, îl răstorn într-un castron și îl servim ca atare. Nu îl strecurăm. La noi se mănâncă tot, până la ulimul strop. Se mănâncă și simplu, doar cu mămăligă, cum am făcut eu aseară.

Cel mai bun sos de roșii, făcut în casă

Chiar Matei susține că este foarte bun, și îl cere de câte ori are ocazia. Ultima dată când am făcut pizza, a mâncat singur o pizza întreagă cu un castron de sos (micuț, cum este cel din poza de copertă a articolului). 😀

Și ca să salvați ingredientele mai ușor, am făcut un print screen de la story, și puteți salva poza în telefon rețeta celui mai bun sos de roșii făcut în casă. Poftă bună!

Ps. Alte rețete delicioase probate, sunt plăcinta de dovlecei și furnicile în copac 😀

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.