Nu am inventat eu sosul de roșii, ca să ne înțelegem. :))) Măi, dar ăsta de-l fac eu, este super bun și am impresia că merge cu orice fel de mâncare. Recomand cu pește, recomand și cu pizza sau cartofi prăjiți. Nu am mai luat ketchup de ani de zile.
Se toacă roșiile mărunt și usturoiul. Se călește usturoiul cu un strop de ulei. Apoi se adaugă și restul de ulei și roșiile. Pe măsură ce încep să fiarbă, se paseză ușor cu lingura de lemn. Se adaugă rozmarinul, sarea și piperul. După zece minute de fierbere, eu mai adaug vreo doi căței de usturoi, ca să se simtă gustul de usturoi proaspăt.
Când este gata, îl răstorn într-un castron și îl servim ca atare. Nu îl strecurăm. La noi se mănâncă tot, până la ulimul strop. Se mănâncă și simplu, doar cu mămăligă, cum am făcut eu aseară.
Chiar Matei susține că este foarte bun, și îl cere de câte ori are ocazia. Ultima dată când am făcut pizza, a mâncat singur o pizza întreagă cu un castron de sos (micuț, cum este cel din poza de copertă a articolului). 😀
Ps. Alte rețete delicioase probate, sunt plăcinta de dovlecei și furnicile în copac 😀