Furnici în copac- rețeta noastră

30 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Furnici în copac- rețeta noastră

Am avut la stories zilele trecute o poză cu pastele și au fost foooarte apreciate. Știu că numele pare ciudățel ( de asta Matei nici nu a vrut să guste când a auzit prima dată numele), dar credeți-mă pe cuvânt că sunt delicioase!

Rețeta originală vine, desigur, din China. O puteți căuta pe aceea dacă vă doriți să repoduceți întocmai gustul de acolo. Dar eu o să vă scriu propria noastră rețetă, care se pregătește cu ingrediente ceva mai comune și la îndemână.

Ceea ce este special în această rețetă sunt pastele. Nu paste, tăiței de fapt. Sunt foarte ușori, nu au aceeași densitate ca și pastele. De obicei sunt tăiței din amidon de orez, de mazăre sau de cartofi.

Taițeii nu se fierb. Se aduce apa în clocot, se oprește focul. Se pun tăițeii în apă, un capac pe oală, stau la înmuiat cinci minute și sunt gata! 🙂

Noi îi avem pe aceștia de la Lidl. Nu se găsesc mereu, noi luăm câteva pachete o dată. Dar se găsesc sigur în supermarketurile mari sau de specialitate.

Și acum, iată ingredientele noastre, pentru furnici în copac:
  • jumătate de piept de pui ( puteți folosi și carne de porc, de vită sau carne tocată. Dar varianta cu pui mi se pare cea mai reușită. Depinde de gusturi).
  • o legătură de ceapă verde
  • usturoi verde sau usturoi simplu
  • sos de soia light( adică mai puțin sărat)
  • un ardei gras galben
  • un ardei gras roșu
  • câteva ciuperi
  • sare
  • piper
  • ghimbir pulbere
  • Se taie puiul fâșii. Se condimentează puiul cu sare, piper, ghimbir. Eu folosesc și puțin oregano. Nu pun sos de soia de la început, pentru că sosul de soia tinde să se caramelizeze în tigaie și asta face ca puiul să se liăească de tigaie.
  • Se prăjește apoi puiul în tigaie cu o linguriță de unt sau foarte puțin ulei, și cu usturoi.
  • Când încă este puțină grăsime în tigaie, deci înainte să se creeze crustă, torn sos de soia peste pui. Cam o lingură. Las puiul să se prăjească până cînd nu mai este grăsime în tigaie sau până când puiul prinde crustă.
Când este gata, scot puiul într-un castron, apoi în aceeași tigaie călesc legumele tăiate fâșii cât mai subțiri.

Între timp, tai puiul în fâșii și mai subțiri ( nu este obligatoriu, mie așa îmi place. Nu tai puiul foarte subțire de prima dată, pentru că se gătește mai bine în bucăți mai groase). Iar când legumele sunt aproape gătite, răston puiul în tigaie, peste legume.

Furnici în copac- rețeta noastră
Furnici în copac- rețeta noastră

După cinci minute, când și tăițeii sunt gata, îi răstorn și pe aceștia în tigaie. Mai adaug o lingură, două de sos de soia și amestec totul bine, dar cu grijă. Eu folosesc pentru asta un clește.

Scot totul pe o farfurie și arunc o mână de ceapă verde tocată, crudă.

Totul durează în jur de 25 de minute. Deci este o masă rapid de făcut, gustoasă, are și legume, are și carne, mulțumim toate gusturile. Puteți adăuga și praf de chili, dacă vă place spicy.

Furnici în copac- rețeta noastră
Furnici în copac- rețeta noastră
Aceasta este rețeta noastră de furnici în copac. Poftă bună!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.