Ziua 2 CFB. Susține o cauză umanitară

2 decembrie 2019
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Calendarul faptelor bune -Ediția decembrie 2019
Calendarul faptelor bune- Ediția decembrie 2019. Ziua 2. Susșine o cauză umanitară

Hai că de abia d-acum începem de-adevăratelea. Vă reamintesc de Calendarul faptelor bune, puteți merge la articolul precedent dacă vreți să vă familiarizați cu provocarea. Sau dacă vreți să cunoașteți de la început ce presupune acest exercițiu și care sunt faptele bune de făcut luna aceasta. Este decembrie, nu ar trebui să ne fie foarte greu. Intenționez să repet acest caldendar al faptelor bune și în alte luni, acum doar ne încălzim. 🙂

Astăzi trebuie să sprijinim o cauză umanitară în care credem. M-am gândit aseară către cine să mă îndrep? Către o fundație sau către un caz specific, anume? Și ca să vedeți cât de frumos se leagă lucurile, fix în timp ce îmi făceam planul în minte, nehotărâtă încă, primesc un mesaj de la o mămică. Îl redau întocmai:

Bună! In primul rand, felicitări pentru tot ceea ce faci! In al doilea rand, chiar dacă probabil primesti multe astfel de solicitări, imi incerc si eu norocul, sunt un părinte disperat, I have no shame. Băiețelul meu, Vlad, care are 2 ani, a fost diagnosticat cu autism când avea 1 an si 2 luni. A fost o perioada foarte grea incercand sa găsim drumul potrivit pentru el. Un drum foarte costisitor, care nu ne lasă să facem tot ceea ce ne-am dori pentru recuperarea lui, costurile fiind imense. Din acest motiv, cu ajutorul nasei lui de botez, am făcut un fundraiser pe Facebook, cu speranța că vom primi un ajutor pentru ca el sa poată face terapie. Stiu ca viata nu ii este pusa in pericol, stiu ca sunt copii si adulți cu probleme mult mai grave.

Uneori mi se pare nedrept ca cer bani pentru aceasta afecțiune, văzând ce se întâmplă în jur. Tot ce voiam sa te rog, dacă este cu putință, este sa dai un share fundraiser-ului. Dacă nu se poate, nu este absolut nicio problema si înțeleg perfect motivele, probabil dacă ai ajuta pe toată lumea pagina ar fi plina doar de astfel de lucruri. De asemenea, imi pare rău pentru indrazneala, dar am ajuns la capătul puterii si încerc prin orice modalitate sa fac cunoscuta povestea lui Vlad.

Nu sunt persoana publica, nu am pârghiile necesare pentru a face fundraiser-ul vizibil. Prietenii noștri deja au donat, dar din păcate nu este suficient, intr-o tara in care tratarea aceastei afecțiuni a devenit o mare afacere pentru mulți terapeuți inchipuiti, iar statul nu face nimic sa ne ajute. Spor in toate!

Mămica lui Vlad se numește Oana Ivan și îi voi lăsa aici și profilul de Facebook, în cazul în care aveți întrebări pentru ea sau poate aveți alte modalități de susținere.

Bună! Numele meu este Vlad si am 2 ani. M-am născut prematur, la 33 de săptămâni si am avut multe obstacole de depășit până să ajung acasă. Când credeam ca toate s-au rezolvat, am aflat ca am autism. Aveam doar 1 an si 2 luni. Au urmat luni grele pentru mine si familia mea, care a încercat sa facă tot posibilul ca eu sa beneficiez de toate terapiile care m-ar putea ajuta sa am o copilărie si o viata normale. Din păcate, nevoile mele sunt peste puterile lor. Pentru a avea o sansa sa fiu bine, trebuie sa merg zilnic la terapie. Fac terapie DIR floortime, terapie de integrare senzoriala si ii tot aud pe părinții mei spunând ca trebuie sa merg la neurofeedback si la terapia 3C. Costurile lunare ale acestor terapii sunt de aproximativ 5000 de lei, iar statul nu decontează nimic.

Sunt un băiețel vesel si dornic sa invat sa ma joc, sa vorbesc si sa socializez, dar pentru asta am nevoie de ajutorul vostru. Promit ca, atunci când ma voi face bine, va voi mulțumi si personal.

Vlad ❤️

EUR RO20INGB0000999909174908
USD RO78INGB0000999909655178
RON RO39INGB0000999908777739
Ivan Oana Irina

Ps. Știu că uneori și 10 lei înseamnă mult. Poate o masă sau poate niște scutece. Dacă nu puteți dona, vă invit măcar să transmiteți cazul mai departe, să distribuiți linkul de strângere de fonduri, îl las mai jos, o să-l mai postez azi încă o dată pe Facebook, poate vă este mai ușor. Și distribuirea cauzei este o modalitate de a o susține. Este și aceasta o faptă bună.

Gata. Spor!

https://www.facebook.com/donate/394239874581284/?fundraiser_source=external_url

Ps1. Eu am donat deja. Deci mi-am îndeplinit fapta bună pe ziua de astăzi 🙂

Ps2, Puteți susține orice altă cauză, cea despre care am povestit mai sus este doar o sugestie, poate nu aveați nimic în minte.

Calendarul faptelor bune -Ediția decembrie 2019
Calendarul faptelor bune -Ediția decembrie 2019. Ziua 2. Susține o cauză umanitară

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.