Calendarul faptelor bune- Ediția decembrie 2019

1 decembrie 2019
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
2
Calendarul faptelor bune -Ediția decembrie 2019
„Fă mici acțiuni de bunătate acolo unde te afli. Luate împreună ele copleșesc lumea.” Desmond Tutu

O echipă de cercetători a studiat în ce măsură bunătatea influențează viața oamenilor, din punct de vedere al longevității. Au studiat modul în care bunătatea, compasiunea pot deveni ”contagioase” în grupuri lărgite de persoane. Primele concluzii ale acestui studiu elaborat arată că bunătatea ne prelungește durata de viață.

Doctorul Kelli Harding de la Universitatea din Columbia a scris în cartea The Rabbit Effect despre beneficiile bunătății.

Am auzit despre un studiu care a fost realizat în anii 1970 pe iepuri. S-a descoperit că iepurii care erau îngrijiți cu bunătate erau mai sănătoși. Și asta m-a șocat. Mi-am dat seama că e un mesaj urgent și pentru noi. Avem atât de multe ocazii să dăm dovadă de bunătate: la școală, la muncă, acasă. Să o facem, pentru a fi sănătoși fizic și mental”, a subliniat doctorul.

Am găsit astăzi pe internet ceva ce mi-a plăcut foarte mult. Pe site-ul Action for Hapiness tocmai ce s-a publicat un calendar advent al faptelor bune.

Să fim mai buni în decembrie. Am adaptat un calendar al faptelor bune, care să ne ajute. Calendarul faptelor bune- Ediția decembrie 2019.

În fiecare zi, începând de astăzi, să facem câte o faptă bună, cât de măruntă ar fi ea. Ne vin în ajutor ideile lor, care mi se par foarte inspirate. Există variante de descărcat, pdf sau jpeg, traduse în diferite limbi, numai în română, nu. Și pentru că am rezonat atât de mult cu idea, am tradus textele, le-am adaptat, și le-am transpus în același format.

În dimineața fiecărei zilei, la ora opt și jumătate, voi posta articolul în care voi prezenta fapta bună a zilei.

O zi întreagă va fi de ajuns să îndepliniți sarcina. Voi posta apoi pe pagina de Facebook o poză cu o reamintire a faptei bune din ziua respectivă unde voi povesti cum am realizat-o eu și cum a fost pentru mine să o îndeplinesc. Greu, ușor, provocator, consumator de resurse și energie, vom vedea. Vă invit și pe voi să faceți la fel, adică să povestiți la postarea articolului sau a pozei, cum vă este mai la îndemână, cum a fost pentru voi.

Ne ajută să vedem că mai sunt și alții ca noi, că nu doar nouă ne este dificil să facem unele lucruri, să ne încurajăm să ducem faptele bune la bun sfârșit, și până la urmă, să ne înconjurăm de oameni buni sau care măcar încearcă să fie buni, să îi încurajăm pe cei cărora le este mai puțin ușor să treacă prin acest proces, și de ce nu, să invităm și pe alții să facă la fel, să dăm vestea mai departe.

De aceea, prima sarcină a zilei de astăzi, 1 decembrie 2019, este să dați vestea mai departe despre acest calendar al faptelor bune.

Să invitați oameni să participe, prin mesaj privat, printr-un tag, prin orice metodă considerați de cuviință. Puteți să aduceți propuneri de fapte bune, eu voi posta mai jos tot calendarul, deci vă puteți reîntoarce oricând la el, dacă vreți să știți ce urmează.

Vă încurajez să aduceți propuneri, pentru că îmi place această idee atât de mult, încât este posibil să îl fac în fiecare lună, cu provocări diferite. Așadar orice idee este bine venită.

Acestea fiind zise, să începm! 🙂

Calendarul faptelor bune-Ediția 2019
Calendarul faptelor bune-Ediția decembrie 2019

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.