Vine vara, bine-mi pare (P)

12 iulie 2019
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0
Vine vara, bine-mi pare (P)
Vine vara, bine-mi pare, în congelator am înghețată. :))

Vara este cel mai așteptat anotimp al anului, în mare parte datorită înghețatei. Desigur, ea poate fi consumată în orice perioadă a anului, însă parcă vara merge cel mai bine, oricând, oriunde, la orice oră.

Pe vremea mea, (am trecut de 30 de ani (Omg!), deci pot să spun asta :)))), înghețata era o sărbătoare.

Nu mâncam în fiecare zi, și nu se găsea chiar oricum. Mai ales dacă nu era vară.  Aveam vreo nouăsprezece ani, locuiam deja singură cu chirie, deci cumpărăturile mi le făceam singură, când am găsit la un supermarket, înghețată, iarnă fiind. Și mi-am zis, ei uite, de-asta e bine să fii om mare :)) Îți cumperi îngheață oricând îți dorești! Și acum fac la fel, doar că nu o cumpăr când e copilul de față. Sau soțul. Altfel nu se poate numi că o cumpăr pentru mine. Se numește doar că fac proviziile pentru alții 😀

De fapt, cu Matei am rezolvat ușor, de când Danonino a lansat înghețata pe bază de iaurt. Partea cea mai tare este aceea că poate fi pregătită chiar de către copii. Pachetele de iaurt conțin o linguriță care servește drept suport pentru înghețată. Tot ce au de făcut este să înfigă lingurița în borcanelul de iaurt, să îl bage la congelator și să lase înghețul să își facă treaba. Poate fi o variantă și de gustare răcoritoare întrucât este vorba doar despre iaurt.

Vine vara, bine-mi pare (P)
Lingurițele sunt foarte interesante. Ele reprezintă de fapt niște animăluțe rare colorate( mie personal îmi place căluțul de mare 😀 )  și sunt de colecționat.
Vine vara, bine-mi pare (P)

La contact cu frigul, lingurițele își schimbă culoarea, iar o dată ce sunt scoase la temperatura camerei, revin la temperatura camerei. Din câte am înțeles, sunt primele lingurițe termosensibile. Le puteți folosi ulterior și pentru alte activități, cum ar fi, să le dea jucăriilor să mănânce, dar și să le folosească chiar cei mici, sunt utilizabile în toate activitățile comune, legate de masă. Sunt haioase, atrag interesul copiilor și sunt ușor de manevrat.

Vine vara, bine-mi pare (P)

Cel mai frumos lucru la a fi părinte, pe lângă toate lucrurile acestea noi și frumoase, este acela că mai primești o șansă de a fi copil. Mă bucur cu Matei cot la cot de toate lucrurile acestea noi, de copilăria lui și alături de el, este ca și cum o nouă poartă spre copilărie tocmai s-a deschis. Pentru mine.

Așadar, voi cum vă petreceți  vara aceasta? Cum vă răcoriți? 🙂

Vine vara, bine-mi pare (P)

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.