Va veni și ziua în care totul va avea sens. Și îți vei spune că a meritat.

8 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
Va veni și ziua în care totul va avea sens. Și îți vei spune că a meritat

Eram zilele trecute pe drum. Era foarte cald, așa că oprim la un magazin să luăm apă. Vede copilul înghețată și ochii îi sclipesc: Mami, luăm și noi? Sigur că da! Când vine vorba de înghețată, foarte rar ne contrazicem.

Merg către frigiderul de înghețată, și trec pe lângă raftul cu jeleuri. Și dintr-o dată, îmi sclipesc și mie ochii. Aproape țopăind ca un copil, îi zic soțului:

-Uite, jeleuri din alea acrișoare de mâncam noi, când eram mici! Vai, sunt ani de zile de când nu am mai mâncat!

Și am luat două pachete. Să fie, mna…

Și să ne fi văzut pe noi în mașină, doi adulți, și un copil. Adulții mestecau fericiți ceva nemestecabil și necomestibil. Curios, copilul cere să guste. Mușcă, mestecă, apoi spune, foarte serios:

-Bleah, nu știu cum puteți să mâncați chestiile alea!

Ne-am uitat unul la celălalt, doi părinți, care se simțeau ca doi copii, și cumva, a căpătat sens. Și am înțeles. A fost vocea noastră bună, care l-a învățat despre mâncarea bună, sănătoasă. A fost vocea noastră, sănătoasă.

Au căpătat sens toate eforturile, toate momentele de îndoială, toate momentele în care aș fi țipat și m-am abținut. Toate momentele în care mi-a venit să zic Da’ ia mai lăsați-mă în pace, că nu m-ați câștigat la belciuge!

Au căpătat sens toate întrebările la care am răspuns, au căpătat sens toate învățăturile, toată strădania și toate, toate câte au fost grele și uneori, parcă prea dureroase.

Dragă mamă, care acum simți că parcă nu faci și când faci, parcă faci degeaba. Ascultă-mă bine. Va veni și ziua în care totul va avea sens. Și îți vei spune că a meritat. Îți promit. Faci o treabă minunată! Chiar de uneori îți vine să îți iei câmpii și pare că totul e în zadar. Nu este, trust me!

Și acum, da, știu, veți spune Mare lucru ce a făcut copilul! Viața nu este doar despre asta!
Poate că nu este, dar lăsați-mă să mă bucur de victoriile mărunte. Și știți ceva? Ar trebui să faceți și voi la fel. Bucurați-vă de miciile victorii, de miciile succese în viața de părinte. Pentru că aceste bucurii vor fi motivația și pașii mici către următoarele reușite.

Va veni și ziua în care totul va avea sens. Și îți vei spune că a meritat. Trust my word!

Sursă foto: Nienke Burgers on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.