Tata nu poartă-n pântec, dar poartă-n suflet și-n inimă

26 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
Tata nu poartă-n pântec, dar poartă-n suflet și-n inimă

Mi-a scris cineva zilele trecute, la unul dintre articole. Mai exact cel despre serialul cu și despre mame, de care m-am apucat recent. Serialul se numește Working Moms și se găsește pe Netflix.

Iată comentariul unei mame:

Despre mame se vorbeste, se scrie si se filmeaza mereu…..despre tati niciodata, desi adesea sunt super eroi, merg la munca, stau noaptea cand copilul are febra, fac biberoane nopti la rand…doar mame eroine exista 

Mi se pare corect, avem și tați eroi, tați implicați, care merită toate laudele noastre.

Așadar, acest articol este pentru toți tații care stau de veghe noaptea, când copiii au febră. Care prepară biberoane cu lapte și care leagănă pe brațe mari bebeluși mici.

Aceste articol este pentru toți tații care muncesc ore peste program, ore peste ore, pentru ca familiile lor să ducă o viață decentă, cu cât mai puține lipsuri.

Tata nu poartă-n pântec, dar poartă-n suflet și-n inimă.

Pentru toți tații care simt la fel de mult ca o mamă să-și strângă copilul în brațe, dar nu pot, fiind departe de casă, cu responsabilitatea de a asigura traiul familiei.

Pentru toți tații care nu uită că și mamele copiilor lor, au nevoie de o vorbă caldă, de o îmbrățișare, de un te descurci minunat, iubito! sau vom trece noi și peste asta!

Pentru toți tații care aleargă să îmbrace pantaloni mici și tricouri cu capse dubioase. Care se chinuie să potrivească pantofiori mici în piciorușe mici.

Pentru toți tații care nu uită de pupicul de ” noapte bună ” și care învelesc de sute de ori piciorușe pufoase și îndărătnice, care nu vor să rămână sub pătură.

Pentru toți tații pentru care familia este cea mai importantă, iar familia chiar simte asta, voi sunteți super-eroi. Și nimeni niciodată, nu va contesta asta.

Tata nu poartă-n pântec, dar poartă-n suflet și-n inimă.

Pentru că da, așa este. Tata nu poartă copilul în pântec și nu trece prin orele chinuitoare și dureroase ale nașterii. Dar tata poartă copilul-n suflet și-n inimă, pentru tot restul vieții sale, și poate și dincolo de ea.

Photo by Steven Van Loy on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.