Mami merge și la muncă – Serial

23 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Mami merge și la muncă - Serial

Cum de nu am știut de acest serial până acum? De acest serial care este replica exactă a vieților reale ale mamelor?

Mami merge și la muncă este un serial de pe Netflix, iar episoadele țin în jur de douăzeci de minute. Exact ce aveam nevoie.

Numele original al serialului este Working moms, adică Mame care lucrează.

Am văzut trei episoade până acum și mi-au plăcut toate. Primul episod mi-a plăcut foarte mult și m-a impactat foarte tare. La final, am avut lacrimi în ochi și piele de găină.

Serialul urmărește viața a patru mame cărora li se încheie concediul de maternitate. Kate este femeia de carieră, tipică, dar care se simte vinovată că își urmează cariera.

Anne are un bebeluș de opt luni și o fiică de 9 ani, care are un comportament mai dificil, plusat de „crize” preadolescentine. Este psiholog, iar cabinetul îl are acasă, lucru care nu îi permite să separe total munca de familie. În plus, rămâne iar însărcinată fără să își dorească.

Frankie suferă de depresie și parcă nimic nu o ajută cu adevărat. Mi s-a făcut pielea de găină când mai în glumă, mai în serios, își imaginează cum face un accident cu mașina, din care rezultă o comă a ei, din care să-și revină abia după vreo două săptămâni. Altă dată, pe când făcea baie cu bebelușa, aproape că adorme și se scufundă cu tot cu fetiță sub apă. Depresia post-natală atât de parșivă poate fi…

Jenny se întoarce și ea la muncă, chiar dacă nu își dorește. Soțul său vrea să stea el cu fetița lor, pentru a se putea ocupa și de pasiunea lui. Jenny încearcă din răsputeri să își găsească instinctul matern.

Provocările de proaspătă mamă nu sunt deloc puține: dificultatea în alăptare, vinovăția de a te despărți de copil în fiecare dimineață, gestionarea tuturor lucruri de făcut în timp ce ai grijă de un copil.

O să vă dau un spoiler, și vă rog să mă scuzați pentru asta, dar trebuie să vă spun ce m-am emoționat atât de tare, încât și acum, amintindu-mi scena, simt un fior în tot corpul.

Un urs evadează de la Zoo, iar Kate, care își plimba copilul în fiecare dimineață, dă nas în nas, cu ursul. Ursul se ridică și rage. Ea intră în panică, apoi se așează în fața căruciorului și urlă cât o țin plămânii. Ursul o privește curioasă, apoi pare că o înțelege, și pleacă. Mama urs și-a apărat puiul.

Pentru că mamele vor greși de multe ori. Pentru că nu vor alege înțelept de fiecare dată. Dar întotdeauna îți vor apăra copiii cu ferocitatea unui urs.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.