Sunt în continuare soție și prietenă. Chiar dacă am devenit mamă

29 noiembrie 2015
Postat de Mamă de Matei în Parenting
3
Sunt în continuare soție și prietenă. Chiar dacă am devenit mamă

Bună, sunt eu, soția ta, chiar dacă între timp am devenit mamă. Am trecut prin diverse întâmplări care au rupt ceva din mine, ori poate din contră, au mai pus o cărămidă la ceea ce sunt și ceea ce voi fi. Fizic sau chiar sufletește, poate că sunt altfel. Mai bună sau mai rea, mai bogată sau mai săracă, mai fericită și mai tristă. Nu știu ce vezi în mine. Dar chiar, ce vezi tu, dincolo de tot ceea ce nu se vede?

Sunt aici. Mă vezi, mă auzi? Își par puternică, îți par că le duc bine pe toate, dar știi, sunt clipe în care mi-e teamă, nu știu ce trebuie să fac, parcă nu am nici o soluție. Am nevoie de ajutor. Aș striga, dar dacă nu mă vei auzi, sau  dacă vei rămâne indiferent la strigătul meu, atunci ce va mai fi cu mine? Ce va fi cu noi?

Uneori nu am habar în ce zi suntem. Zilele se derulează la fel, aceeași rutină, același program. Știu că este sâmbătă sau duminică atunci când tu nu mai pleci de acasă, la serviciu.

Pentru mame nu există pauză.

Concediul mamei de creștere al copilului nu este un concediu presărat cu relaxare și distracție. Nopți nedormite, suflet măcinat de griji, zile fără să mănânce, lacrimi numărate în ore. Nu îi este deloc ușor. 

Prietena mea, am nevoie de tine mai mult ca oricând. Prioritățile mele s-au schimbat acum, însă îmi doresc ca relația noastră să nu se schimbe și să nu rămână o amintire. Sper să ne vedem la fel de des, opțiunile sunt infinite. Ești legătura mea cu lumea reală, rămâi prezentă, te rog.

Nici alte o mie de alte mame de pe grupurile de socializare dedicate, și nici cele din parc, nu vă pot înlocui. Eu nu mai pot ține pasul cu voi, simt cum vă îndepărtați iar eu rămân nu vă pot ajunge. Mi-e greu să vă privesc din urmă.

Copilul ocupă un spațiu în inima meu care până astăzi nu știam că există. Iubirea pentru el se varsă în fiecare venă din corp și de multe ori, mă doare, de unde să știu eu cum să gestionez atâta dragoste care îmi inundă corpul? Cu toate acestea însă, inima mea vă strigă și vă caută, căci altfel nu este completă. Am nevoie de iubire și de prietenie, poate acum mai mult ca niciodată. Am nevoie de voi, amândoi, pentru că voi îmi sunteți echilibru în cea mai mare provocare a vieții mele, de până acum.

timthumb

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.