Studiile au arătat ceea ce știam deja: munca unei mame este echivalentul a două locuri de muncă

4 august 2019
Postat de Mamă de Matei în Parenting
0
Studiile au arătat ceea ce știam deja: munca unei mame este echivalentul a două locuri de muncă

Acest articol este programat să apară sâmbătă seară. Sâmbătă este o zi ca oricare alta, mai cu seamă când ești o proaspătă mămică. Been there, done that. Acum serios, oricum știm deja cu toții că nu există zile libere atunci când ești părinte, și chiar și atunci când copilul este în grija altcuiva, parcă ești chiar mai obosită în comparație cu zilele în care este lângă tine, din cauza gândurilor care îți macină mintea și sufletul.

La fel ca multe alte mame, m-am lovit și eu de prejudecata Ce fac mamele toată ziua, căci nu se cunoaște nimic?

Ei bine, iată că și unii oameni care au fost la fel de interesați de acest subiect, au mers chiar mai departe de a pune o simplă întrebare. Ei și-au propus chiar să afle răspunsul la această întrebare.

Astfel că, o echipă de cercetători a realizat un studiu al cărui rezultat arată cât de grea este munca unei mame. Sigur că nu aveam nevoie de studii care să anunțe treaba aceasta, noi o știam deja. Cu toate acestea, este bine și util să rămână lucrurile tipărite, negru pe alb.

Studiul a fost inițiat de către Welch și s-a realizat pe un eșantion de 2.000 de mame americane având copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani. Rezultatul: media orelor dedicării meseriei de mame pe săptămână este de 98 de ore. În țara noastră, orele legale de lucru sunt 40 de ore pe săptămână. Așadar, cumva, o mamă face tură dublă, fără să mai punem la socoteală orele în care trebuie să se ocupe și de alte treburi și sarcini pe care le are în grijă, cum ar fi gospodăria, cumpărăturile, și de ce nu, timpul pentru ea însăși, care este atât de necesar.

Studiile au arătat ceea ce știam deja: munca unei mame este echivalentul a două locuri de muncă
Sursă foto:
https://www.facebook.com/MamadeMatei/

Potrivit lui Welch’s, ziua unei mame începe în jurul orei șase dimineața, iar munca nu se oprește până la 20:00 seara. ” Rezultatele sondajului evidențiază cât de solicitant poate fi rolul mamei și cât de copleșitoare se pot resimți toate acele sarcini care nu au niciodată sfârșit.”

De fapt, acestea sunt chiar cuvintele a patru din zece mame intervievate. Acestea au afirmat despre viața lor că se simte ca o serie de sarcini fără sfârșit toată săptămâna.

Conform sondajului, o mamă are norocul să își rezerve pentru ea însăși aproximativ o oră și șapte minute, în fiecare zi.

S-au urmărit cu această ocazie și ancorele de siguranță ale mamelor. Iată care sunt primele cele mai utile ajutoare ale mamelor:

  • șervețelele umede
  • emisiunile pentru copii
  • o masă sau o cafea servită în oraș cu copii
  • o masă sau o cafea servită în oraș cu copii și cu prietena/prietenii mamei
  • Netflix
  • ajutorul bunicilor și al bonelor.

Aceste concluzii nu sunt în totalitate surprinzătoare pentru multe dintre mame. Dar, ce ar trebui să păstreze fiecare dintre noi din rezultatele acestui studiu, este ceea ce ar trebui să se spună și să se audă mai des în societate. Mamele au nevoie de sprijin în locurile de muncă, comunități și case.

Ps. Cardurile cadou pentru cafenea sau chiar și mai bine, o întâlnire cu prietena sunt foarte apreciate în rândurile mamelor. Vă încurajez să reperați cea mai apropiată mamă din jurul vostru și să vă încumetați la astfel de fapte.
Studiile au arătat ceea ce știam deja: munca unei mame este echivalentul a două locuri de muncă
PS1. Eu practic treaba asta cu cafeneaua, vă spun că funcționează de minune 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.