Spuneți-le mai des oamenilor ce apreciați la ei

24 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Spuneți-le mai des oamenilor ce apreciați la ei

Ne este atât de greu să vedem binele și bunul la noi, pentru că am învățat că asta înseamnă egoism. Lasă, mai bine să te laude altul, să spună altul cât de bun ești tu.

Problema este că și atunci când trebuie să te laude altul, nici de acolo nu primești mare lucru. Pentru că iarăși am învățat că a-i spune persoanei respective ce ne place la ea, înseamnă să îi dai coarne. Lasă, că mai bine îi face critica. Doar de acolo va învăța, doar asta-i folosește! Restul este doar alint!

Și de asta ne trezim mai târziu în relații în care ne este greu să le spunem soților lucrurile bune pe care le vedem la ei. Ne este greu să le spunem copiilor faci bine asta și asta, sunt mândră de voi!

Oamenii reușesc cumva să se iubească pe ei cel mai puțin. Așa că au nevoie să simtă iubirea din jurul lor. Spuneți-le mai des oamenilor ce iubiți la ei, ce apreciați la ei.

Niciând manifestarea iubirii nu a însemnat alint, sau proastă creștere. Dimpotrivă. Manifestarea iubirii clădește oameni și încrederea în oameni.

Nu știu cine are nevoie să audă asta astăzi, dar mergeți acasă și spuneți-le mai des celor dragi ce apreciați la ei. Mergeți la serviciu și spuneți-le mai des oamenilor ce apreciați la ei. Mergeți la supermarket sau la restaurant și oferiți-le un zâmbet sau un mulțumesc.

O vorbă bună ne fură nouă două secunde, dar poate oferi viață celor de lângă noi…

Sursă foto: Howie R on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.