Și dacă vrei privi dincolo de ochii unei mame…

25 noiembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Maternitate
0
Și dacă vrei privi dincolo de ochii unei mame...

Și dacă vei privi dincolo de ochii unei mame, vei vedea…

Iubire și căldură, durere și speranță, grijă și bucurie. Curaj și teamă, liniște și zbucium, căutare și regăsire. Încredere și nesiguranță.

Dacă vei privi dincolo de ochii unei mame vei vedea…

Cuvinte nespuse, gânduri și vise trecute sub tăcere. Încercări, reușite și eșecuri. Dorința de a se depărta, dorul de a se apropia.

Vei vedea iubirea necondiționată, singura astfel de pe lume. Iubirea totală, neînfricată, blândă, dătătoare de viață, pentru care și-ar sacrifica în orice moment propria viață.

Dacă vei privi dincolo de ochii unei mame vei vedea ani buni de somn puțin. Nopți nedormite, de dimineți începute mult prea devreme. Zile întregi de așteptare. Primul mama, prima masă solidă, primii pași.

Dincolo de ochii unei mame trăiește curajul. Curajul care i-a dat forță atunci când simțea că nu mai poate. Care a ajutat-o să meargă mai departe atunci când aproape renunțase.

Vei vedea lacrimi neplânse. Lacrimi de bucurie și lacrimi de durere. Lacrimi de iubire profundă, pe cât de frumoasă pe atât de dureroasă și provocatoare. Lacrimi care așteaptă să fie eliberate.

În ochii mamei vei vedea versurile anilor ce au trecut. Cântecele de leagăn învăluind ora de culcare, cântecele cântate de ziua de naștere, colindele de Crăciun. Vei vedea infinitul care îi poate cuprinde pe toți, locul sigur în care timpul nu mai are numărătoare convențională.

Dacă vei privi dincolo de ochii unei mame vei vedea un îngrijitor, un războinic, un protector, un învățător și infinitul dragostei.

Vei vedea toate aceste lucruri chiar și atunci când ea însăși nu le vede, atunci când poate nu se mai recunoaște în oglindă.

Sursă foto poză copertă articol: Pinterest.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.