Să te odihnești, uneori e cel mai productiv lucru pe care îl poți face

19 septembrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
3
Să te odihnești, uneori e cel mai productiv lucru pe care îl poți face

Zilele trecute rula la televizor o reclamă. O reclamă ce prezenta pastile pentru durerea de cap, crampe menstruale și alte probleme.

În reclamă ne era prezentată o doamnă pe care o durea foarte tare capul. Și cred că mai era și răcită. Cert este că nu se putea ridica din pat. Orice mișcare i se părea un chin.

Și se făcea că doamna aceasta avea o grămadă de treburi de făcut. De predat o mulțime de rapoarte șefului, de făcut piața, de mers cu prietenele în club.

Adică nimic ce nu ar putea fi amânat. Nimic ce ar putea fi mai important decât propria sănătate.

Trăim în epoca vitezei. Cât de adevărat este! Dar tot pe viteză ne ducem și stările de rău sau de epuizare. Și pentru că ne acordăm timp să ne refacem atunci când suntem obosiți, corpul își revendică singur această nevoie.

Statuie nu ne face nimeni, să știți. Nici șeful și nici copiii sau soțul.

Dacă vă doare capul, beți mai întâi un pahar de apă, apoi încercați să stați liniștite timp de 15 minute. Sau luați o pastilă pentru durerea de cap, dar nu săriți peste etapa de a sta câteva minute. Nu vă grăbiți să vă apucați de următoarea sarcină. E în regulă, treaba nu pleacă nicăieri, nu trebuie să vă îngrijorați pentru asta.

Să te odihnești, uneori e cel mai productiv lucru pe care îl poți face.

Atunci când nu te simți bine, dă-ți un timp să te refaci. Ține-ți capul în mâini, sau așează-l pe o suprafață moale, pe o pernă.

Dacă te doare burta, înconjoară-ți burta cu mâinile. Încălzește-o cu palmele sau cu o sticlă de apă caldă.

Dacă ai răcit și își curge nasul, fă-și un ceai fierbinte. Sau scufundă-ți picioarele în apă fierbinte cu sare. Sau fă o baie fierbinte.

Dacă simți că nu te poți ridica din pat, atunci nu o face. Hidratează bine cu apă, vitamine și ceva mâncare.

Mergi la doctor dacă nimic din toate astea nu te ajută.

Ar trebui să ne gândim la soluții pe termen lung. Sigur că da, toți facem la fel. Hai să mai trag acum de mine, trebuie să rezolv asta neapărat, și după, mă voi ocupa și de mine.

Dar timpul acela nu mai vine niciodată pentru că de fiecare dată mai apare câte ceva. Până când corpul cedează cu totul și nu mai reacționează. Până cînd mintea ni se blochează de oboseală și nu mai poate duce nici măcar chestiuni simple. Cum ar fi în ce zi suntem astăzi sau de ce am venit în dormitor? ce treabă aveam de făcut aici?

Odihniți-vă atunci când aveți nevoie, și mai ales dacă puteți. Între a vedea un film și a dormi, alegeți somnul dacă ați găsit ceva timp liber sau dacă în sfârșit s-au aliniat planetele și copiii dorm netulburați. Un film este o idee excelentă, dar fără somn, te poți transforma într-o fiară. Și neproductivă, pe deasupra.

Toți vrem să facem cât mai multe, dar să te odihnești, uneori e cel mai productiv lucru pe care îl poți face.

Toți vrem să facem cât mai multe, dar să stai să te refaci, doar să stai atunci când corpul nu mai poate, uneori este cel mai productiv lucru pe care îl poți face.

Sursă foto copertă articol: Vladislav Muslakov on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.