Pentru mame, să meargă târziu la culcare este ca o mini-vacanță

4 ianuarie 2021
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
3
Pentru mame să meargă târziu la culcare este ca o mini-vacanță

La ce oră mergi la culcare? Câte ore dormi pe noapte? Întreabă orice mamă și 80% vor răspunde la fel. Mamele merg la somn abia după ce toată casa este așezată și copiii dorm.

Apoi mama își pregătește dușul și dacă nu i se închid ochii, întinde o cremă de noapte pe față și dacă un înger își întinde aripile asupra ei, poate și o loțiune de corp. De cele mai multe ori rămâne doar la crema de față.

Se învelește temeinic cu o pătură. Poate scoate ceva din sertarul secret de dulciuri și chipsuri. Poate chiar niște nachos și un borcan cu sos de brânză. Pornește serialul, sezonul trei, episodul opt. Bine că există recapitulare că altfel nu își mai amintea cum s-a încheiat episodul anterior.

Între timp, mai scrie un comentariu pe facebook, mai răspunde unui mail. Mai programează ceva de făcut pentru săptămâna viitoare. Când a dus ultima oara copilul la tuns? Când a fost ultima ședință de înot? Își setează un memento pentru mâine, să se ocupe de ele.

Pentru mame să meargă târziu la culcare este ca o mini-vacanță

Își păstrează ceva timp și pentru câteva pagini din romanul de pe noptieră. Își promite că vor fi doar câteva pagini, dar trece deja peste al treilea capitol și încă nu doarme. Încă unul și gata.

Știe ce sancțiuni vor fi a doua zi. Se va trezi greu și va putea să își pună în ordine ideile abia după prima cană de cafea. Va regreta cu siguranță de dimineață orele în care nu a dormit.

Știe că ar trebui să doarmă mai mult. Simte în fiecare dimineață când corpul se răzvrătește pentru că se simte epuizat. Probabil că unul dintre lucrurile care se schimbă o dată cu maternitatea și după care mamele tânjesc este somnul.

Mamele merg târziu la culcare pentru că noaptea este singurul moment de liniște
Sursă foto: Pinterest

Dar este atât de ispititor să rămână ultima care să stingă lumina… În primul rând liniștea. Ah, liniștea… Și apoi poate să mănânce ce dorește, poate să se uite la ce vrea și nimeni nu cere nimic, nimeni nu se plânge că masa de prânz constă în supă și nu în cartofi prăjiți.

Pentru cineva care o zi întreagă a răspuns nevoilor altora, să rămână până târziu este ca un fel de mini-vacanță.

În unele zile mamele funcționează pe modul supraviețuire. Momentele de liniște, înghețată, carte sau film sunt moduri în care își reîncarcă bateriile. Chiar dacă asta înseamnă să fie păsări de noapte.

Surso foto copertă articol: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.