Recenzie de carte- Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman

14 noiembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Colțul de lectură
0
Recenzie de carte- Britt-Marie a fost aici de Fredrik Backman

Britt-Marie a fost aici a fost singura carte ce mi-a scăpat necitită (edițiile în română) de la Fredrik Backman, dar am rezolvat asta săptămâna trecută. Este o carte de peste patru sute de pagini, dar am fost gata în trei seri. Atât de repede se citește.

Fredrik Backman este unul dintre autorii mei preferați. Mi-ar plăcea să pot scrie la fel de clar, de concis și în același timp cuceritor, vindecător, puternic, așa cum el o face în romanele sale. Sunt fraze întregi care mă dor. Și mă alină. Mă declar dependentă.

Romanul său de debut este Un bărbat pe nume Ove și cred că foarte mulți au auzit măcar despre el. A fost prima carte a lui pe care am citit-p, și despre care am scris o recenzie.

Am mai citit și Noi contra vostră, Scandalul, Oameni anxioși, Bunica mi-a zis să-ți spun că-mi pare rău.

Și toate mi-au  plăcut, fiecare în parte a avut ceva special.

Despre Britt-Marie a fost aici

Britt-Marie este omul care trăiește pentru ceilalți. Care se sacrifică pentru alții, care trăiește pentru a-i mulțumi pe alții. O femeie pe care viața nu a slăbit-o măcar o secundă. Mereu i-a dat câte ceva de făcut.

Dacă ați făcut cunoștință cu Ove, atunci vă veți obișnui destul de repede cu Britt. Este puțin ursuză, într-adevăr, ca și Ove, dar este la fel de ușor de îndrăgit și de iubit.

Ce am învățat de la Britt-Marie?

Că nu este niciodată târziu să trăiești pentru tine, să îți dai voie să înflorești, și să îți îndeplinești propriile visuri. Să nu ignori niciodată o îmbrățișare, să nu lași ocaziile să treacă pe lângă tine.

Și cel mai important, cafeaua nu se bea din pahar din plastic. Ci din cești, că doar nu suntem în vremuri de război, slavă Domnului! Iar ceașca se așează pe o farfurioară, și nu direct pe masă, că doar nu suntem sălbatici, ce naiba!

A, da! Și că aproape totul iese cu bicarbonat!

Britt-Marie a fost aici. Și ne-a cucerit pe toți.

Sursă foto copertă: Editura Art

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.