„Pentru mine sunt 7 milioane de minuni.”

22 octombrie 2015
Postat de Mamă de Matei în Parenting
4
Poate pentru tine exista doar 7 minuni pe lume, dar pentru mine sunt 7 milioane de minuni.

Știu că răbdarea noastră este de atâtea ori epuizată. Că noi știm mai bine ce este bine pentru ei, chiar dacă se împotrivesc. Știm că nu este indicat ca mai devreme de șase luni să se ridice și să stea în funduleț deși existența lor zici că s-ar baza fix pe asta. O luptă continuă să-i convingi că încă nu a venit vremea să o ia la fugă prin casă.

„Nu băga aia-n gură!” „Nu pune mâna pentru că frige!” „Nu băga degetele-n priză!” „Aia nu e de mâncat!” Vă sună cunoscut? Și mie, destul… Însă cum ar fi dacă ne-am am privi lumea prin ochii lor? Nu cumva tot ar fi uimitor? Nu cumva toate lucrurile acelea necunoscute te-ar invita să le cunoaștem, să le știm?

Cred că atunci când poți să înțelegi motivele care determină un anumit comportament, este mai ușor să empatizezi cu persoana de lângă tine. Și mai cred că se aplică la fel de bine și în cazul copiilor. Dacă ne-am strădui mai mult să-i înțelegem, poate am descoperi ce copii frumoși și aventuroși avem… 🙂

„Poate pentru tine există doar 7 minuni pe lume, dar pentru mine sunt 7 milioane de minuni.”- Scrisoare către părinții mei

Mămica mea, pe tine te cunosc dintotdeauna. M-ai protejat chiar  de când eram în burtica ta. Așteptam cu nerăbare întâlnirea cu brațele tale, care mă îmbrățișau cu dragoste și dor.

Îmi amintesc câtă bucurie îți aducea să mă surprinzi lovind cu piciorușele, și abia ținându-ți emoțiile-n frâu, mă mângâiai  pe creștetul capului. (Deși îți mărturisesc acum că acela nu era întodeauna capul meu, dar desigur acesta este doar un detaliu).

Apoi când m-ai adus pe lume, deși a fost o luptă pentru amândoi, am uitat de tot chinul și ne-am regăsit într-o-mbrățișare tăcută, dar atât de așteptată.  Am simțit mirosul pielii tale și m-am oprit din plâns. Te descoperisem, mămica mea, ca și cum l-aș fi descoperit pe Dumnezeu. 

Acum când suntem deja acasă, tânjesc după îmbrățișarea aceea din prima clipă a vieții mele.

Cu tine vreau să mănânc , cu ține vreau să dorm și toată ziua m-aș cuibări la pieptul tău. Nu îmi place când pleci fără mine, și mă lași cu bunica. De ce nu mă poți lua și pe mine cu ține, așa cum te însoțeam peste tot când eram în burtică ta? O iubesc și pe buni, dar ea nu te poate înlocui. Tu ești numai una!

Mami, te rog să ai răbdare cu mine, pentru că sunt curios. 

Tavanul acela este impresionant, dar zău că mi-e din ce în ce mai greu să-l găsesc interesant. Vreau să descopăr lumea, vreau să o cunosc. Cel mai mult îmi place să văd lumea de la înălțimea umerilor tăi. Poate pentru ține există doar 7 minuni pe lume, dar pentru mine sunt 7 milioane de minuni.

Tati, cât de mult mă bucur când ajungi acasă după o zi de serviciu! Și ca să îți arăt fericirea mea, de la primul tău cuvânt încep să râd, și nu mă mai opresc indiferent ce ai spune. Și de fiecare dată o lacrimă îți apare în colțul ochilor. Mă uit la mami și o văd cum se bucură pentru bucuria noastră. Este multă lumină în ochii ei de fiecare dată când ne privește pe amândoi, atunci când ne jucăm. 

Tăticul meu, tu ești eroul meu! Numai tu mă poți face să zbor că un avion și când sunt la ține în brațe nu îmi este frică de nimic.

Iubesc  să mă joc cu ține, dar cel mai mult, îmi place când la băiță  ma lași să mă bălăcesc atât de tare încât  stropesc aproape toată baia. Păcat că nu ai și tu loc aici lângă mine,în cădiță mea. Ar fi fost minunat să ne fi jucat împreună!

Atunci când se apropie ora de somn, cel mai așteptat moment este atunci când mă așezi aproape adormit în pătuțul meu și mă săruți pe frunte de noapte bună.

Dragii mei părinți, nu  imi doresc altceva decât să mă iubiți toată viață la fel de tare că acum!

Voi sunteți tot pentru mine ! Vă iubesc!

Copilul vostru.

 

Noi te iubim și mai mult dragul nostru, și te vom iubi chiar și atunci când tu nu o vei mai face.

Întotdeauna, părinții tăi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.