Opriți planeta pentru 12 ore. Mami are nevoie să doarmă

15 noiembrie 2019
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
3
Opriți planeta 12 ore. Mami are nevoie să doarmă

Cercetătorii, niște oameni preocupați de diverse lucruri de pe planetă, au fost interesați să calculeze cât somn pierde o mămică în primul an de viață al copilului. Astfel că, în medie, se consideră că fiecare mamă pierde aproximativ patru ore de somn, în fiecare noapte, în primul an de viață al bebelușului. Nu pare mult, desigur. Dar acest lucru se întâmplă constant, timp de un an. Un calcul simplu ne apropie de o medie de 1460 de ore de somn pierdute, ceea ce înseamnă un total de 50 de zile dintr-un an.

*Studiul (neoficial) a fost efectuat de specialiștii din Regatul Unit. Chestionarelor au răspuns mai mult de 1.800 de persoane căsătorite.

Acum chiar că pare serioasă treaba!
Opriți planeta 12 ore. Mami are nevoie să doarmă
În sfârșit am reușit să dorm și eu opt ore. Și nu mi-a luat decât patru zile!

Principalele motive pentru care copiii se trezesc noaptea sunt hrănirea, schimbatul scutecelor și durerile provocate de colici. Iar uneori, când bebelușul adoarme, ziua abia atunci începe. Căci are timp și de călcat, de spălat, de mâncare și Doamne ajută și de un serial.

Opriți planeta 12 ore. Mami are nevoie să doarmă
A fost odată ca niciodată, o femeie care dormea toată noaptea. Apoi a rămas însărcinată. Sfârșit.

1460 de ore de somn pierdute, ceea ce înseamnă un total de 50 de zile dintr-un an.  Și cu toate acestea, veți întâlni mame care deși aproape că se scurg de somn, mai rămân să-și privească puii dormind, încă cinci-zece minute. Deși a trecut greu, ziua parcă a trecut totuși prea repede. Doar părinții pot înțelege cum vine asta…

Opriți planeta pentru 12 ore. Mami are nevoie să doarmă
Mi se pare nedrept ca oamenii care vor să doarmă să adoarmă alți oameni care nu vor să doarmă.

Pentru că vedeți voi, mamele merg la somn abia după ce toată lumea doarme liniștită. Atunci când copiii sunt răciți sau bolnăviori, mamele închid câte un ochi pe rând, niciodată pe amândoi o dată. Mamele aud prin somn orice oftat, orice strănut ori chemare. Mamele nu dorm de adevăratelea. Ele rămân de veghe loiale în fiecare noapte, de se miră chiar și îngerii de puterile acestor ființe care se numesc mame.

De aceea, pentru că mamele sunt neodihnite, pentru că mamele sunt mereu acolo, fără să piardă vreun moment, pentru ca ele să doarmă cu adevărat, este nevoie să se oprească lumea în loc.
Opriți planeta pentru 12 ore. Mami are nevoie să doarmă. Poate doar așa o puteți convinge să doarmă de adevăratelea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.