Nu ne relaxăm, continuăm. Ce nu s-a înțeles încă: lumea va arăta altfel după pandemie. Depinde de noi în ce fel

26 aprilie 2020
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Nu ne relaxăm, continuăm. Ce nu s-a înțeles încă: lumea va arăta altfel după pandemie. Depinde de noi cum

Suntem tot mai aproape de data de cincisprezece mai, ziua în care vom ieși din starea de urgență. Lumea s-a relaxat deja, de joi de când s-a făcut anunțul, orașul era mai aglomerat comparativ cu ultima lună.

După cincisprezece mai, masca va deveni obligatoriu de purtat în spațiile publice închise, cel putin până la sfârșitul anului.

Lumea va fi altfel.

Va trebui să învățăm în primul rând să respectăm regulile de prevenție, disciplina trebuie să devină un cuvânt obișnuit.

Să ne obișnuim să ne spălăm pe mâini de câte ori intrăm în casă. Să ne acoperim gura atunci când tușim sau când strănutăm.

Să ne învățăm să preluăm informațiile ca atare, cu ce ne este folositor de acolo. Spre exemplu, astăzi am scris pe Facebook despre cum prin educație copiii pot învăța să poarte masca ( pentru că existau discuții despre cum la întoarcerea la școală copiii nu vor purta masca ), mi s-a atras atenția că bebelușii nu trebuie să poarte ( de parcă asta aș fi spus eu) sau că în Germania pediatrii nu recomandă purtarea măștii de copiii până la șase ani. Matei are cinci ani ( căci despre el îmi permit eu să vorbesc) și nu îi este teamă de virus, însă știe că nu e voie afară din cauza virusului, însă ne-am făcut deja planuri despre ce vom face când vom avea voie să plecăm mai departe de casă.

De noi depinde cum va continua lumea. Lucrurile nu vor fi la fel, asta e clar.

De noi depinde să ne facem locul ăsta în care trăim cu toții, un loc mai bun de trăit. Îmi scria astăzi cineva și mă întreba ce facem cu copiii speciali, care nu pot porta mască? Păi tot ai noștri sunt și ei, nu? Noi ar trebui să ne preocupăm să le oferim suficient de mult spațiu încât să îi protejăm. Să ne limităm noi la un spațiu mai mic de joacă, ca să le oferim lor un spațiu sigur. Asta putem face, pe lângă tot ce fac deja părinții lor super eroi.

De noi depinde să fim mai chibzuiți, să fim mai atenți pe ce ne cheltuim banii ca să ieșim cât mai puțin șifonați din criza economică globală ce va urma.

(Și) De noi depinde să ne ridicăm economia națională. Să cumpărăm local, atât cât se poate, de la mâncare până la haine și turism.

E un magazin românesc foarte fain de îmbrăcăminte și încălțăminte pentru femei la Universitate( mi-am luat niște fuste foarte frumoase de acolo, groase, am trecut prin iarnă cu ele). Și sunt mult mai multe, sigur le veți găsi dacă le veți căuta.

Va trebui să învățăm să privim în primul rând spre cei mai slabi decât noi și să îi ajutăm. Să învățăm să observăm ce se întâmplă în jurul nostru.

Poate vom aprecia natura. Poate…

Acest virus nu a adus nimic nou și nimic rău. Dar acest virus într-adevăr scoate la suprafață ce avem , bun sau rău. A trecut prin economie, sănătate, sistem social și a scos la suprafață toate neajunsurile. A trecut printre oameni și a scos la suprafață superficialitatea, neajunsurile, egoismul. Dacă ar avea de unde să ridice și lucrurile bune, lumea ar arăta altfel. Altfel, mai bine.

Lumea va fi altfel. Și poate fi mai bine. Și oricât de clișeic ar părea, fiecare om în parte face diferența.

După 15 mai, respectați în continuare regulile de igienă și de prevenție. Dacă nu pentru voi , atunci măcar pentru copii și pentru părinți.

Ce nu s-a înțeles încă: lumea va arăta altfel după pandemie. Depinde de noi cum
Sursă foto: Pinterest

După 15 mai nu ne relaxăm, continuăm.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.