Vă rugăm să nu ne mai spuneți că mai avem doar 18 veri cu copiii noștri

15 august 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Nu ne mai spuneți că mai avem doar 18 veri cu copiii noștri. Avem deja suficientă presiune, mulțumim
Nu ne mai spuneți că mai avem doar 18 veri cu copiii noștri. Avem deja suficientă presiune, mulțumim!

Știm deja despre cât repede trece timpul, pentru că îl vedem cum aleargă chiar pe sub ochii noștri. Cum se joacă cu noi, cum ne zboară zilele și anii.

Știm deja despre cât repede trece timpul, atunci când trebuie să cumpărăm alte perechi de pantaloni pentru că ceilalți i-au rămas deja mici.

Atunci când programăm un nou tuns la frizerie, pentru că deși aveam impresia că l-am tuns ieri, se pare că au trecut deja trei săptămâni de atunci.

Sunt atâtea de făcut care îmi răpesc din timpul în care mi-aș dori să mă contectez mai mult cu copilul meu! Să îl pup mai mult în loc să reumplu sticle cu apă. Să îl îmbrățisez mai mult în loc să gătesc.

Dar cineva trebuie să le facă și pe astea, care știu că sunt importante. Și fac și eu ce pot.

Îmi plac toate verile cu copilul meu. Îmi place să petrec timpul cu el. Și știu că dacă voi fi prezentă în fiecare moment, indiferent de cum va fi el, momentele acestea vor rămâne cu mine și peste ani.

Nu ne mai spuneți că mai avem doar 18 veri cu copiii. Știm deja asta. Nu mai puneți și mai multă presiune pe părinți, de asta se ocupă ei deja.

Stiu că oamenii au intenții bune. Dar de câte ori auzim un părinte că este obosit, că poate ar vrea să plece singur în vacanță, reamintirea asta nu (prea) ajută. Aduce vinovăție și apăsare.

Să eliberăm presiunea, să dăm drumul la supapă.

Și poate așa, eliberându-ne de vina asta de a nu reuși să le facem pe toate sau să le facem bine, ne vom bucura de copiii noștri în toate anotimpurile.

Și cine știe, poate, dacă vom avea noroc, vom avea mai mult de 18 veri cu copiii noștri.

Sursă foto copertă articol: Jamie Taylor on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.