O mamă cu inima măruntă

2 ianuarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
3
O mamă cu inima măruntă

Scriu pe telefon, cu o singură mână. Mâna stângă e blocată sub trupul tău, greu de acum. Petrecută fiind peste trunchiul tău, mâna mi-a amorțit. Dar nu e bai, din partea mea, poate să și cadă, că eu din brațe, nu te las.

Este liniște, și cald, și bine. Îți simt respirația ușoară și mă gândesc că probabil că nu voi reuși să îți ofer decât lucruri mărunte. O casă măruntă, cu activități mărunte, cu vacanțe mărunte. O viață măruntă.

Dar în inima mea măruntă ai să găsești întotdeauna dragoste. Ai să găsești drumul spre casă, chiar și departe te-ai afla.

În inima mea măruntă ai să găsești de fiecare dată siguranță. Ai să găsești certitudinea că cineva pe lumea asta te iubește mai presus de orice.

În inima mea măruntă e preaplin de tine și de bucuria de a te vedea bucuros.

Zâmbești în somn și apoi rostești ceva neinteligibil. Conturul feței tale pare să semene cu al meu. Nu știu ce părere vei avea într-o zi despre asta.

Ești un copil bun și te iubesc orice ar fi. Dar îmi place felul tău, îmi place personalitatea ta. Corect până la ultima picătură, blând și bun, dar și încăpățânat până la cer și înapoi. Încăpățânat ca taică-tu, dar și perseverent, tot ca el.

Dacă viața ar fi o carte, aș trage cu ochiul la paginile unde ai fi deja un om mare. Care îți vor fi trăsăturile? Ai să semeni cu mama sau cu tatăl tău? Cum îți va fi vocea? Pe unde te va purta viața?

Și pe cât de mult îmi doresc să crești, pe atât de mare e dorul să te mai țin în brațe, noaptea, când nu ne vede nimeni, când tu ești copilul mic iar eu îți sunt mamă. O mamă cu inima măruntă.

Sursă foto copertă articol: Fadi Xd on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.