Nu există iubire mai frumoasă ca iubirea copilului mic față de părintele său.

4 februarie 2019
Postat de Mamă de Matei în Maternitate
1
Iubirea copilui mic față de părintele său este poate cel mai frumos lucru din lume. Un lucru limitat temporal

Nu există iubire mai frumoasă ca iubirea copilului mic față de părintele său.

Ieri am avut examen, am fost plecată aproape toată ziua de acasă. M. M-a așteptat ca pe cel mai tare partener de joacă din tot Universul. Am plimbat mașinuțe pe covor, am aranjat jucăriile de pluș, am citit povești și enciclopedii. Toate în decurs de trei ore, până a venit ora de somn.

A venit apoi dimineața. Ne-am gâdilat sub pătură, ne-am jucat. Apoi când a trebuit să plec la serviciu s-a lipit de mine ca scaiul de o haină de lână.

Cât de specială și cât de frumoasă este dragostea copilului mic față de părintele său!

Am amânat despărțirea încă cinci minute. Si-a petrecut mâinile după gâtul meu. L-am ascuns în brațele mele, iar el complice, s-a bucurat. Și cu inimile noastre bătând una lângă cealaltă, am realizat. Cât de specială și cât de frumoasă este dragostea copilului mic față de părintele său! Un sentiment pe care timpul îl limitează, nu va dura o viață. Pe măsură ce timpul trece, nu va mai fi niciodată la fel de dulce, inocentă și necondiționată ca și acum.

De câte ori nu i-ați spus copilului dimineața, în drum spre grădiniță, încercând să faceți despărțirea mai ușoară? : Mami/tati merge la serviciu ca să-ți cumpere o jucărie, iar el răspundea: Nu vreau jucărie, vreau să rămân cu tine? Nu au nevoie ( neapărat) de lucruri materiale, își doresc în schimb prezența noastră, pe noi ne vor.

Bucură-te de fiecare moment

Știu că sunt momente grele, despre care unii părinți vorbesc, iar alții nu. Nu este ușor ca cineva să fie dependent de tine. Tantrumurile nu sunt chiar fericirea de pe lume.

Să spui bucură-te de fiecare moment,  și să iei fraza mot-a-mot, desigur că este ridicol. Nimeni nu poate face asta. Însă să te gândești la asta atunci când simți că nu mai poți, te poate ajuta. Atunci când ți-ai dori ca micuții tăi să nu mai fie atât de dependenți de tine. Atunci când simți că ai nevoie de o pauză. Atunci da, te poți gândi că va veni o vreme când că nu te va mai aștepta țopâind și strigând mama, mama! atunci când ajungi la grădiniță. Va veni o vreme când nu îți va mai căuta brațele ca să adoarmă acoperit de ele.

Sigur că ne (mai ) iubesc copiii și atunci când cresc. Dar cu independența și viața socială care vin dimpreună cu vârsta, de o altfel de dragoste vom avea parte. Nu există iubire mai frumoasă ca iubirea copilului mic față de părintele său. Nu există nimic care se poate compara o astfel de iubire.

Pentru copilul de vârsta mică părintele este centrul Universului său. Este tot. Este model, este viață, este lumină, este cunoaștere, este iubire.

Așadar, atunci când sunteți la capătul puterilor, atunci când copilul nu vrea să se bage la somn, amintiți-vă că tot ceea ce se întâmplă acum este trecător. Toate se vor schimba într-o zi, va fi diferit. Nu știu dacă vă ajută epifania mea de la începutul zilei de astăzi. Pe mine în mod cert m-a ajutat…

Sursă foto: Pixabay

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.