Nici toți banii din lume, adunați laolaltă, nu vor aduce pacea în lume

20 noiembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
1
Nici toți banii din lume adunați laolaltă, nu vor aduce pacea în lume

Tocmai ce am terminat de citit o carte. Se numește Pământ American. Am citit cartea în cinci zile, nu am reușit să o mai las din mână.

Pe scurt, este vorba despre Mexic, despre carteluri, despre droguri, societate decăzută. Corupție, mafie, sărăcie. Copiii înrolați devreme în carteluri, pentru că este cumva singura șansă la viață.

Un ziarist scrie un articol despre cel mai recent cartel. Iar asta îl va costa scump pe jurnalist. Un soldat înarmat cu o tastatură care își dorește să faă o lume mai bună, dezvăluind răul.

Nici toți banii din lume, adunați laolaltă, nu vor aduce pacea în lume.

În timp ce scriu acest articol, Turcia ripostează în urma unui atac terorist, și atacă la rândul ei nordul Iranul și Irakul. Rusia încă nu a încheiat socotelile cu Ucraina. Nici Israelul cu Palestina. În Iran, poziția femeii în societate se stinge ușor, devenind aproape inexistentă. Se pare că nu femeile nu vor mai avea voie nici în parcurile de distracții. Iar femeile virgine care au fost condamnate la moarte, vor fi violate înainte de executare, pentru ca poliția moralității să se asigure că nu vor ajunge în Rai.

Eu am crezut multă vreme că războiale sunt despre bani. Bani care niciodată nu sunt deajuns. Dar nu e despre bani, acum sunt sigură. E despre putere.

Nici toți banii din lume, adunați laolaltă, nu vor aduce pacea în lume.

Pentru că nu este despre bani, este despre putere. Pe care toți liderii lumii și-o doresc. De aceea, războaiele nu se vor opri niciodată. Acum o știu. Pentru că setea de putere nu se va stinge niciodată.

Să citiți Pământ American. Este o carte ușor de citit, dar greu de parcurs. Dar este poveste care poate fi reală, iar asemenea povești se întâmplă zilnic, în viața de zi cu zi. Doar că, spre norocul nostru, că ne-am născut într-o zonă geografică unde (încă) nu sunt astfel de situații, asemenea povești ajung foarte greu până la noi…

Photo by Melissa Askew on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.