Medaliile unora sunt copiii altora

15 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
2
Medaliile unora sunt copiii altora

Nu oamenii pornesc războaie, ci liderii lor. Mamele își doresc pace, libertate și să își vadă copiii crescând. Să îi vadă la casa lor.

Și totuși sunt și mame care din cauza războiului nu mai apucă nici măcar să își vadă copiii.

O mamă și copilului ei nenăscut s-au stins în urma bombardamentului asupra maternității din Mariuopol, acolo unde femeia trebuia să nască, scrie The Guardian.

Imaginile cu femeia însărcinată purtată de urgență la o ambulanță pe targă au făcut înconjurul lumii, reprezentând oroarea atacului. Găsiți link către imagini aici, eu nu le voi pune în articol.

Femeia a fost dusă la un alt spital mai aproape de linia frontului, unde medicii au făcut tot posibilul să o țină în viață. Nu o să scriu nici toate detaliile despre rănile provocate în urma bombardamentului. Dar o să mărturisesc că m-a înuioșat modul în care mama își mângâia pântecele, tot timpul având grija bebelușului ei.

O mamă și copilul ei nenăscut, s-au stins din viață. Am citit știrea cu un bolovan rostogolindu-se în stomac.

Cred că toată lumea își amintește despre declarația lui Lavrov, la negocierile de pace. Oficialii ruși au susținut că maternitatea a fost preluată de extremiștii ucraineni pentru a fi folosită drept bază și că înăuntru nu a fost lăsat niciun pacient sau medic. Ambasadorul Rusiei la ONU și ambasada Rusiei la Londra au numit imaginile „știri false”.

Mă întreb, și pierdierile de vieți omenești, tot „știri false” or fi?

Medaliile de război ale unora sunt copiii altora. Să ieșim o dată din epoca medievală, violența și frica nasc monștri. Monștri reali, care se ridică asupra oamenilor nevinovați.

Foto: Photo by Rainer Gelhot on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.