Nu oamenii pornesc războaie, ci liderii lor

24 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
2
Nu oamenii pornesc războaie, ci liderii lor

Ne gândeam noi că ar putea să mai urmeze ceva după doi ani de pandemie?

Poate la ceva bun, ne așteptam, asta da…

Ziua de astăzi a fost atât de grea, atât de încărcată și este abia prima zi… Și nici măcar nu se întâmplă la noi, ci lângă noi.

Mă doare sufletul pentru toți oamenii nevinovați care acum îndură frig, foame, teamă. La fel cum m-a durut și pentru cei care au fost victime fără voie în luptele dintre Israel și Palestina. La fel cum am plâns pentru copiii care s-au prăpădit în mare, pe când fugeau cu părinții lor din Siria.

Războaiele nu rezolvă problemele, războaiele doar le complică și mai mult.

Un război nu poate aduce nimic bun, pentru nimeni. Indiferent de istorie și de trecut, războiul nu poate fi justificat prin nici un argument.

Am auzit oameni care îl aplaudă pe Putin și care îl consideră genial. Dacă este genial, de ce nu reușește să găsească o altă cale, decâtcea de sacrificare a vieților omenești? Sancțiunile impuse ne vizează oricum pe toți, nu doar rușii vor suferi de aici încolo.

Oamenii nu vor război. Nu oamenii pornesc războaie, ci liderii lor.

Oamenii știu ce înseamnă război și post-război. Înseamnă să îți dai copiii pentru că nu mai ai efectiv ce să le dai să mănânce. Întrebați-vă bunicii, eu de la bunica mea știu asta. Străbunica mea era cât pe ce să o lase în grija unui cioban, din disperare. Au înduplecat-o doar lacrimile copilei care nu îi dădea drumul mamei, Copila era bunica mea.

Am văzut o secvență din înregistrarea ședinței CSAT-ului rusesec. Șeful securității rusești tremură în fața lui Putin și își pierde cuvintele, bâlbâindu-se și pierzându-și ideile. Oamenii sunt terorizați, ruși și ucrainieni, deopotrivă.

Să ne rugăm pentru toți, indiferent de naționalitate, neam sau origine. Pentru copiii părinților care sunt pe front, pentru părinții care și-au luat rămas bun de la copii, neștiind dacă-i vor mai vedea vreodată în viață.

Nu oamenii pornesc războaie, ci liderii lor.

Foto: Photo by Sunguk Kim on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.