Marina Ovsyannikova a fost eliberată

15 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Marina Ovsyannikova a fost eliberată

Pentru că de aseară mi-am ținut respirația. Pentru că ne-a uimit pe toți cu curajul ei nemăsurat, aproape nebunesc. Trebuia să ajungă vestea asta și la voi.

După ce vreme de mai multe ore, nu s-a știut nimic despre Marina, mamă a doi copii, se pare că ea a ajuns în sfârșit acasă, și se află în arest la domiciliu. A fost amendată cu o amendă de 30,000 ruble, adică 280 de dolari.

Numele de Marina Ovsyannikova apare automat în căsuța de căutare după ce scrii primele litere ale numelui Marina. Atât de departe a ajuns gestul ei.

Marina Ovsyannikova a dat dovadă de un curaj ieşit din comun în momentul în care a protestat, în direct la TV, împotriva războiului din Ucraina. ”Fără război, opriţi războiul. Nu credeţi propaganda. Vă mint”, era scris pe pancarta cu care jurnalista postului de stat Pervîi Kanal a intrat în timpul jurnalului.

Autorităţile din Rusia au avut o primă reacţie. „În ceea ce o priveşte pe această femeie, este vorba de huliganism„, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit mediafax.ro.

În cele din urmă, au apărut informaţii că Ovsyannikova a fost plasată în arest la domiciliu. „Nu regret ce am făcut. Oricare ar fi consecințele, o voi considera ca pe o onoare. După o noapte grea în arest, am fost eliberată și acum pusă în arest la domiciliu”, ar fi reacţionat Marina pe Twitter. La scurt timp distanţă, contul ei a fost dezactivat.

Marina Ovsyannikova a fost eliberată
Marina Ovsyannikova împreună cu avocatul ei, la tribunal. Sursă foto bbc.com

După ședința de judecată, Marina Ovsyannikova a declarat reporterilor că a stat două zile fără să doarmă și a fost interogată timp de peste 14 ore fără ajutor juridic sau oportunitatea de a-și contacta cei dragi.

„A fost reacția mea împotriva războiului. Am luat singură această decizie pentru că nu-mi place că Rusia să înceapă această invazie., le-a povestit ea în timp ce părăsea tribunalul.

„Nu știu ce se va întâmpla cu mine în curând. Avocatul meu mi-a spus că s-ar putea să risc o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani, conform codului penal. Nu regret. Am nevoie totuși de susținerea voastră”.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis marți un mesaj de solidaritate cu Marina Ovsyannikova. De asemnea, președintele Franței, Emmanuel Macron i-a oferit Marinei i-a oferit protecție în Franța. Macron a precizat că va discuta cu Vladimir Putin despre acest subiect. Anunțul a fost făcut astăzi, în timpul unei conferințe de presă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.