Mai sunt câteva săptămâni până la grădiniță…

20 august 2018
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
grădiniță

Bună iubitule,

Te văd că ești preocupat de jocul tău cu mașinuțe, cum le aliniezi în rând, cu răbdare și cu fericire, fericirea copilăriei prezente. Au trecut trei ani de când ne umpli casa de veselie, de încăpățânare, de chicoteli și de zile mai frumoase. Dar chiar și după atâta vreme, parcă retrăiesc primele momente când erai o mână de om, și parcă ieri, cu multă grijă și emoție, te-am așezat pentru prima oară în pătuțul de acasă. Când ai crescut așa mare, puiule?Nu cu mult timp în urmă te străduiai să faci primii pași, iar acum îți potrivești singur teneșii când ieșim la plimbare. Mă simt mândră de reușita ta, însă în același timp , în secret, mă bucur că mi-ai păstrat mie închisul nasturilor mici, de la cămașa în carouri.

Mai sunt doar trei săptămâni până la începerea grădiniței, această nouă etapă din viața ta. Știu că ești pregătit, pregătită sunt și eu. Și totuși, mă încearcă multe sentimente pe care nu vreau să ți le descopăr, pentru că nu-mi doresc să te tulbur în vreun fel ori să îți tai cumva din aripile pe care tocmai le desfaci, curajos. Mama aceasta te va lăsa să îți iei zborul, cu încredere și recunoștință.

Această nouă aventură poate fi înfricoșătoare, dar știu că împreună vom crește prin ea. Schimbarea este dificilă, chiar și atunci când este interesantă. Grădinița va fi o mare adaptare pentru amândoi. Unele zile vor fi pline de lucruri noi, de descoperiri. Unele zile vor fi grele, însă vom păstra zilele bune să ne fie motor pentru zilele mai dificile.

Lumea noastră mare are nevoie de tine și tu ești gata să-ți lași amprenta asupra ei. Tu, copilul meu dulce și nou, ai niște daruri minunate, unice, de care lumea are nevoie. Pe unele dintre aceste daruri le știu deja, altele se vor ivi pe parcurs, scoase la lumină de educatori, colegi și toate lucrurile care așteaptă cuminți în cărți, să le afli.

Să nu uiți niciodată cine ești, să nu îți fie frică să crești.

Să ai parte de educație, este un privilegiu. Să fii recunoscător pentru șansa ta.

Indiferent ce se întâmplă acolo, casa va fi întotdeauna locul tău sigur. Când la sfârșitul zilei vei trece pragul casei, părinții tăi te vor întâmpina cu brațele larg deschise.

Acasă este locul tău sigur. Mama și tata sunt locul tău sigur. Indiferent de cum va fi ziua ta, vei bine, pentru că ești și vei fi iubit.

Suntem ceea ce învățăm și ceea ce cunoaștem. Nimic nu va fi niciodată la fel, cu excepția iubirii pe care o avem pentru tine. Fie ca ea să te poarte și să te susțină prin această mare aventură.

Cu dragoaste,
Mama și Tata

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.