M-am gândit la tine astăzi, femeie bună și frumoasă

23 octombrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
M-am gândit la tine azi, femeie bună și frumoasă

Sâmbătă, cândva devreme. Răsăritul încă crud, împletește nuanțe reci de bleu, roșu și gri, anunțând încetișor începutul zilei.

Dai păturile la o parte și te ridici din pat fără prea mult zgomot, ca să nu trezești și restul casei. Cercetezi fiecare chip în semi lumină. Așa-i că te topești de dragul lor? Ei sunt ai tăi, dar tu? Tu a cui ești? Cum mai este pe la tine în suflet?

Astăzi, sâmbătă, cândva, devreme, m-am gândit la tine și am scris rândurile de mai jos. Sunt pentru tine, despre tine, femeie bună și frumoasă.

Ești cea care stinge lumina seara și o aprinde apoi dimineața. Ultima care merge la somn și prima care se trezește. Ești caldă și bună ca pâinea ca scoasă din cuptor, după ce mai apoi a fost învelită în ștergar.

Tu, femeie, ești proaspătă ca o primăvară, dulce ca o toamnă, strălucitoare la fel ca o iarnă de cleștar. Ești ca o rază de soare cald într-o zi de de iarnă încremenită de ger.

Tu, femeie și mamă, îngerul păzitor se înclină înaintea ta, văzându-te neobosită în nopțile cu febră sau durere. Mâinile și vocea ta alină, vindecă, alungă. Câte daruri a pus Dumnezeu în ceea ce ești…

Tu, femeie și soție, sufletul tău, grijile tale, zâmbetele, dorul, îmbrățișările tale, fermitatea și blândețea au fost temelia creșterii familiei tale. Dragostea nu cade niciodată…

Tu, femeie, să nu uiți să fii bună și blândă și cu tine când și când, să îți porți ridurile cu demnitate, ca pe fotografii imprimate pe piele ale amintirilor frumoase.

Să te îmbrățișezi cu drag și cu iertare, la fel cum le săruți lor frunțile. Să te împaci cu ceea ce a fost și să rămâi cu inima deschisă pentru ceea ce va veni.

Să te înconjuri cu răbdare, recunoștință și cu căldura casei tale. Să fii iubită și să iubești, căci este cea mai mare fericire.

M-am gândit la tine azi, femeie bună și frumoasă

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.