Lângă un președinte erou se află o primă doamnă care luptă cot la cot cu soțul ei

28 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
1
Lângă un președinte erou se află o primă doamnă care luptă cot la cot cu soțul ei

Toate privirile s-au îndreptat către președintele Ucrainei, Volodomir Zelensky, care pentru a cincea zi consecutiv, încă ține piept atacului Rusiei.

Dar lângă un bărbat de succes se află o femeie. Care luptă cot la cot, la propriu, alături de el.

Deși a avut șansa să părăsească Ucraina în siguranță, președintele a refuzat oferta. Și deși familia lui ar fi avut aceași opțiune, soția sa Olena Zelenska, a rămas alături de soțul ei, să lupte până la capăt. La bine și la rău. La foarte rău, vă reamintesc…

Olena Zelenska este soție, mamă, prima doamnă a unei țări care acum se află într-o mare criză, dar și o femeie puternică care poate fi oricând considerată un model, un exemplu.

A urmat Facultatea de Arhitectură, dar nu a profesat niciodată în domeniu. De fapt, a devenit scenarist în timp ce își susținea soțul în cariera lui de actor. A lucrat chiar la același proiect cu soțul ei. Și-a susținut întodeauan soțul și, mai târziu, Olena a fost un pilon important în atingerea scopului de a ajunge președintele Ucrainei.

Lângă un președinte erou se află o primă doamnă care luptă cot la cot cu soțul ei

Cei doi s-au căsătorit în 2003, după 8 ani, deoarece Volodimir nu se simţea pregătit pentru însurătoare şi nici nu-şi dorea să devină tată prea curând. Acesta și-a dorit să se concentreze pe carieră, lucru acceptat de soția sa, ce l-a sprijint de fiecare dată în toate deciziile pe care le-a luat. În prezent au doi copii împreună, o fată de 17 ani și un băiat de 9 ani.

Când soțul ei a fost nominalizat la președinție, Olena s-a opus destul de tare, chiar deși, până la urmă, și-a susținut soțul în continuare, în noul său drum. „Am fost împotriva începutului acestui proiect. Pentru că este un proiect foarte dificil, chiar nu un proiect ci o altă direcție în viață. Dar probabil am fost protejată. Când s-a discutat cu colegii, aliați apropiați, nu pot spune că mi-au fost ascunse informații, dar am fost protejată de cele inutile pentru a mă împiedica să mă enervez.

Lângă un președinte erou se află o primă doamnă care luptă cot la cot cu soțul ei

Și-a luat rolul de primă doamnă în serios și a dezvoltat proiecte sociale pentru Ucraina. A lucrat la reforma alimentației la nivel de școală. Ea a jucat, de asemenea, un rol cheie în dezvoltarea Strategiei Naționale, care include domenii precum siguranța de gen și diplomația culturală, după cum a menționat Congresul Femeilor din Ucraina.

În perioada critică a războiului, a rămas conectată cu oamenii și li se adresează ucrainienilor cu toată sensibilitatea de mamă, dar și cu vulnerabilitatea de soție și de om a cărei viață îi este amenințată: „Dragii mei oameni! ucraineni! Mă uit la voi toți azi. Toți cei pe care îi văd la televizor, pe străzi, pe internet. Văd postările și videoclipurile voastre. Și știți ce? Esti incredibil! Sunt mândră că locuiesc cu voi în aceeași țară!”

Nu a omis nici nașterea fetiței, în buncărul de la metrou: „Acest copil s-a născut în adăpostul anti-bombă Kiev. Nașterea fetiței trebuia să aibă loc în condiții complet diferire, sub un cer liniștit. Asta ar trebui să vadă orice copil. Dar, ideea e, că în ciuda războiului, lângă ea au fost medici, iar pe străzi sunt oameni grijuli pentru ca ea să fie apărată și protejată. Noi suntem armata, armata suntem noi. Și copiii născuți în adăposturi anti-bombă vor trăi într-o țară pașnică care s-a apărat. 💙💛


Dincolo de toate acestea sunt însă o familie ca noi toți. Cu bune și cu rele. Cu decizii greu de luat, cu dificultăți și compromisuri. De mai bine de douăzeci de ani sunt în acceași barcă, împreună, luptând cot la cot.

Zelensky a fost ales pentru că era independent. Nu avea ” influente” pro-ruse ca predecesorul său. Oamenii care l-au ales nu prea i-au acordat credit.

Nu o să facă mare lucru, spuneau ei. Dar soția lui a crezut în el și l-a sprijinit. Familia lui a crezut în el și l-a sprijinit.

Doi ani mai târziu, după ce a fost ales președinte, a devenit eroul Ucrainei, eroul lumii,

Pentru că atunci când ai susținerea familiei, când ai iubirea familiei, poți înfrunta o lume întreagă.

Să sperăm că povestea Volodymyr – Olena nu se va opri aici…

Lângă un președinte erou se află o primă doamnă care luptă cot la cot cu soțul ei

Sursă foto copertă artico

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.