La mulți ani copii, la mulți ani bucuriei lumii!

1 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
La mulți ani copii, la mulți ani bucuriei lumii!
Doar un moment.

Îmi cere să mă uit cât de repede poate alerga, cum se dă rostogol. “Mami, ai văzut cum am făcut?” “Doar un moment”, îi zic, “Termin imediat și vin. ”

Doar un moment.

A învățat un cântecel nou la grădi, și o poezie. “ Vrei să îți spun ce am învățat azi? ” Sigur că da, doar un moment, -zic- ” Trimit acest mail și vin.”

Doar un moment.

-Mami, hai să ne jucăm! /-Doar un moment, imediat ce termin treaba.

Întotdeauna va fi câte ceva de făcut, întotdeauna va fi mai mult. Praful tot se va așeza, mail-uri mereu vor fi de trimis, vase de spălat, casa de măturat, într-o spirală nesfârșită. Momentul-i moment și atât. Este acum.

Așa că astăzi, accept copile, invitația de a intra în lumea ta. În lumea ta colorată, ca o operă de artă. Hai să mai stăm puțin, să ne luăm timp. Trage-mă în lumea ta, lasă-mă să ies din lumea mea.

Astăzi-i un moment. Un moment în care o mamă și un fiu descoperă că au același nevoi. Nevoie de atenție, de iubire, de conținere. Nevoie de îmbrățișări, de zâmbete, de bucurie.

La mulți ani copii, la mulți ani bucuriei lumii!

Astăzi-i un moment. Astăzi este despre o mamă și fiul ei, despre un tată și fiica lui, despre familie. Astăzi este despre copii. La mulți ani copiilor din lumea-ntreagă, la mulți ani copii mari și mici!

De ziua copiilor, dăruiți-le momentul. Apăsați butonul de pauză măcar astăzi. Fără mail, fără telefon, fără maitârziu. Momentul este astăzi, momentul este acum.

Jucați-vă jocul de care nu ați avut timp altă dată. Jucați-vă leapșa, desculți, prin iarbă. Uitați-vă la filmul la care voiau demult să se uite. Faceți o prăjitură și sărbătoriți ziua lor. Dar cel mai important, ascultați-i. Faceți ochii mari când vă povestesc câte ceva. Mirați-vă, chicotiți, râdeți împreună.

La mulți ani copii, la mulți ani bucuriei lumii!

Sursă foto copertă articol: Ramin Talebi on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.