Cu copiii la mare, în stațiunea Jupiter

31 iulie 2017
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
3
copil la mare statiunea jupiter

Unde mergem cu copiii la mare? Anul trecut vă povesteam cum a fost prima noastră experiență  la mare cu bebe în vârstă de un an. Anul acesta  am fost deja de două ori la mare, câte un week-end și am revenit cu un articol cu impresii despre stațiune, despre cazare și despre mâncare. Și cu ceva poze de la fața locului, poate vă este de folos 🙂

Dacă anul trecut ne-am cazat în Costinești, anul acesta am decis să mergem în Jupiter. Pentru că am tot auzit că este o stațiune pentru familii mai degrabă, cu ceva mai multă liniște în comparație cu neobositul litoral al studenților.

Prima impresie

Fiind prima oară când am vizitat această stațiune, drumul de acces mi s-a părut un pic dubios. Pustiu, neîngrijit, te aștepți oricând să se ivească ceva din vegetația stufoasă ce delimitează carosabilul. De asemenea, după ce am intrat în stațiune și ne-am îndreptat către plajă, drumul îmi părea părăsit, hotelurile mândre de altă dată, păreau a fi adormite de prea multă vreme. A, și dacă uitați cumva să luați de acasă piscina, colacul, prosopul sau loțiunea de soare, nu vă faceți griji, buticurile aliniate lângă plajă vă oferă tot ceea ce aveți nevoie.

Și totuși…

Plaja este generoasă, curată și cel mai mult mi-a plăcut a fost faptul că pe fiecare rând de șezlonguri, există câte un coș de gunoi din doi în doi metri, iar oamenii chiar îl folosesc. Apropo de șezlonguri, închirierea unuia costa 25 de lei pe o zi întreagă, iar bonul rămâne valabil chiar dacă mergeți la masă sau la somn. Au de asemenea umbrele simple sau umbrele cu stuf. Sau există și varianta de a veni de acasă cu cearșaful și umbrela proprie, este o suprafață destinată chiar pentru acest lucru. Cum prevede și legea de altfel.

Prima zi la mare Matei a petrecut-o integral în piscina plină cu apă de mare și cu jucăriile preferate.  Nu suferea fir de nisip să se lipească de talpă, de mână ori de orice alt centimetru de piele. Însă a doua vizită la mare și încurajările noastre de la mal, au schimbat cu totul situația.

Cazarea

Ne-am cazat la Hotel Rio. Un hotel de trei stele, situat undeva la mijlocul stațiunii Jupiter. Am găsit aici curățenie, bunăvoință și ca bilă albă aș sublinia faptul că au un loc de joacă în interior, unde e răcoare și copiii se pot juca în voie la orice oră și le mai acord un punct în plus deoarece pun la dispoziția părinților și pătuțuri pentru bebeluși. Din descrierea de pe site am aflat că este un hotel prietenos și cu animalele. 🙂 Pe site-ul lor găsiți mai multe detalii.

Joacă pe plajă. Se poate. 🙂

În stațiunea Jupiter veți găsi și un fel de golfuleț, situat în spatele hotelului California (care btw, are foarte multe facilități pentru părinți, însă și prețurile sunt pe măsură. ) Revenind la golfulețul nostru, acolo am găsit raiul la mare pentru o zi. Să vă arăt de ce ce:

În primul rând, am avut loc de joacă berechet. Leagăn, topogan, căsuțe.

Însă cea mai frumoasă distracție a fost coborârea malului și plonjatul în apă. Iar acesta consider că a fost momentul determinant în care Matei a prins drag de mare și de nisip, pentru că apoi nu se mai sătura de jocul acesta. Planul malului era înclinat, apa foarte mică, nu ne ajungea la genunchi, iar la ora 17:00 după-amiază, avea mai bine de 25 de grade. Așadar toate condițiile erau îndeplinite pentru distracție și aventură ( așa cum este viața la doi ani. 🙂 )

Mâncarea

Mâncare bună am găsit la Barina, unde dacă nu pleci în timp de pe plajă riști să nu mai găsești nici o masă liberă. Unele persoane chiar formează o coadă la intrare, așteptând să se elibereze mese. Îi punctez pentru rapiditate și înțelegere, având doi copii înfometați, au servit ciorbele în mai puțin de cinci minute de la preluarea comenzii. Patru adulți și doi copii, am plătit o notă de 200 de lei, unde s-au consumat patru porții de ciorbă, două porții de orez cu pește, cartofi prăjiți cu mușchi de porc, saramură și sucuri și apă.

La Restaurantul Rustika am mâncat de două ori. Mâncare ok, servirea nu foarte rapidă, depinde și de numărul de clienți care se află la momentul acela în restaurant. Arată foarte bine, este foarte mare, spațios și aerisit. Duminica la prânz, nefiind foarte aglomerat, Matei s-a plimbat printre mese după care s-a așezat pe scări, ca să își tragă sufletul. Aici ne-a plăcut nectarul din pere, miere și cătină care costă 10 lei iar banii mergeau sper o fundație de caritate. Matei l-a sorbit pe tot cu plăcere.

Plusuri și minusuri

Deși prima dată nu am plecat cu cea mai bună impresie despre stațiunea Jupiter, la o a doua vizită, ne-am schimbat complet părerea. Cum mergi dinspre intrarea în stațiune spre cap Aurora, hotelurile sunt renovate, străzile sunt îngrijite, ceva s-a făcut. Este o stațiune pentru familii, peste 80% dintre turiști aveau copii mici. Pe plajă se aude în surdină muzica de la o terasă de pe plajă, nu este agitație, nisipul este curat, prețurile sunt decente.

cu copiii la mare

  Nisip curat, umbrele cu stuf si cos pentru gunoi 🙂

Singurul minus, după părerea mea ar fi, falezele foarte înguste și aglomerate iar stavilopozii sunt adevărate pericole. Se poate aluneca foarte ușor, plăcile sunt înclinate, e de ajuns o secundă de neatenție pentru ca cineva să se accidenteze. Altfel, consider că este o stațiune care merită atenția voastră dacă aveți nevoie de un concediu liniștit, fără prea multă agitație sau bătaie de cap.

Mergeți cu copiii la mare, este fun! 🙂 Iar experiența este diferită de la un an la altul. 😀

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.