În spatele fiecărui copil împlinit, se află un părinte neobosit în dragoste

22 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Parenting
0
În spatele fiecărui copil fericit, se află un părinte neobosit în dragoste

Știrea zilei: David Popovici, în vârstă de 17 ani, este campion mondial la 200 de metri, dar și la proba de 100 de metri, din astă seară. Este cel mai tânăr campion mondial la înot. Îl aplaudăm la scenă deschisă și ne mândrim cu el!

Cu o săptămână înainte ca sportivul să obțină aurul la Budapesta, site-ul publicației SwimSwam Magazine a publicat o scrisoare deschisă a înotătorului, în care acesta vorbește despre izvorul performanței lui sportive și mentalitatea pe care și-a dezvoltat-o pentru a face față provocărilor. Scrisoarea a fost preluată și tradusă de către Republica. Vă recomand să citiți articolul celor de la Republica.

Mi-a atras atenția ce a spus despre părinții săi: “Obiceiurile mele alimentare nu au ușurat situația. Sunt obișnuit să iau micul dejun cu două ore înainte de a înota. Iar antrenamentul de la 5:00 însemna mă așez la masă la 3:00 dimineața. Nu a existat nici măcar o singură dată când părinții mei nu mi-au făcut micul dejun, arătând dragoste infinită pentru mine și respect enorm pentru visele mele”.

Copilul acesta este un talent, incontestabil. Este un om muncitor, care face tot ce îi stă în putință să își urmează visele. Drumul până aici nu a fost ușor, cu siguranță. A muncit mult, foarte mult.

Iar părinții i-au fost alături necontenit. La orice oră din zi și din noapte. Cinste (și) lor!

Gândisem inițial titlul acestui articol altfel. În spatele fiecărui copil performant, se află un părinte neobosit în dragoste.

Dar am realizat apoi că nu este (doar) despre performanță. Părinții neobosiți nu sunt doar ai acelor care fac performanță. Performanța este doar încă un lucru bun de primit pe lista copiilor. Cum sunt în egală măsură pe listă și bucuria, mulțumirea sau împlinirea.

Este despre viața trăită cu sens.

Așa că am rescris titlul articolului. În spatele fiecărui copil împlinit, se află un părinte neobosit în dragoste.

Ca să te trezești noapte de noapte pentru copii, trebuie să fii un părinte neobosit in dragoste.

Ca să îți organizezi viața în funcție de antrenamente, în funcție de teme, de activități, de somn, trebuie să fii un părinte neobosit in dragoste.

Ca să respecți visele copilului tău, să îl motivezi, să îi înduri suferința, știind că nu poți face mai multe pentru el, trebuie să fii un părinte neobosit in dragoste.

Ca să poți accepta o persoană cu totul, cu binele și răul, necondiționat,
trebuie să fii un părinte neobosit in dragoste.

Ca să-ți înveți copilul despre tot ce e bine și ce nu, dar cu răbdare, iubire, înțelepciune și multă înțelegere, trebuie să fii un părinte neobosit in dragoste.

În spatele fiecărui copil împlinit, se află un părinte neobosit în dragoste. Dragostea și împlinirea nu se reflectă doar în performanță. Dragostea neobosită se găsește în viața trăită cu sens. Abia în viața trăită cu sens, înțelegi succesele, realizările, bucuriile, dar și eșecurile. tristețile, dezamăgirile. Iar când ai dragoste necondiționată, toate au sens și fiecare trăire reprezintă doar o piesă din puzzle, și nu viața întreagă.

Fiți părinți neobosiți în dragoste. Aduce cel mai mare câștig în viață.

Sursă foto copertă articol: Caroline Hernandez on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.