În loc să ne consumăm energia pe a cerceta ce au greșit ALȚII, mai bine vedem ce putem face NOI mai bine

9 august 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
În loc să ne consumam energia pe a cerceta ce au greșit alții, mai bine vedem ce putem face noi mai bine

Am plecat de la cinci lucruri pe care oamenii le spun mamelor, și pe care ele știu că nu trebuie să le ia în seamă. Și am aflat din comentariile acelui articol multe alte lucruri pe care oamenii le spun mamelor. Și pe care ele știu că nu ar trebui să le ia în seamă. 

Știu că ne supărăm când oamenii ne spun diverse lucruri, cu care nu suntem de acord, în ceea ce privește creșterea copiilor. Multe dintre ele nu se mai aplică. Lucruri care pe vremea lor poate au funcționat. Sau poate pur si simplu nu au știut mai bine.

Lucruri care poate că la vremea aceea au fost revoluționare. Cine știe cum vor privi generațiile următoare lucrurile pe care le facem noi astăzi…

În loc să ne consumăm energia pe a cerceta ce au greșit ALȚII, mai bine vedem ce putem face NOI mai bine.

Nu mai lua copilul în brațe că se învață.

Trebuie să renunțe la scutec și să stea pe oliță de la șase luni. 

Dă-i o palmă, ca să aibă motiv să plângă. 

Atât au putut, atât au știut. Este timpul să mergem mai departe. Vindecarea ține de noi. Este în responsabilitatea noastră. Să nu ducem mai departe aceste credințe și comportamente.

Așa că dacă aveți cărți de crescut copiii, care în mod evident nu mai țin pasul cu noi, aruncați-le. Nu le mai deschideți. 

Dacă aveți cărți de diversificare ce recomandă tocană la patru luni, uitați de ele. Nu vă mai necăjiți din cauza lor. 

Nu vă irosiți energia căutând cu ce (v)-au greșit ceilalți. Păstrați-vă energia pentru a face mai bine în relația cu copiii și în relația cu voi.

Lăsați cărțile învechite, nu vă mai pierdeți vremea cu ele. Nu luați în seamă comentariile oamenilor care poate sunt bine intenționați, dar care nu sunt la curent cu actualitatea. Pentru sănătatea mintală al tuturor.

Kind reminder: În loc să ne consumăm energia pe a cerceta ce au greșit alții, mai bine vedem ce putem face noi mai bine.

Sursă foto copertă articol: Patrick Schneider on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.