Cinci lucruri pe care oamenii le spun mamelor, și pe care ele știu că nu trebuie să le ia în seamă

8 august 2022
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
1
Cinci lucruri pe care oamenii le spun mamelor, și pe care ele știu că nu trebuie să le ia în seamă

Oamenii ne spun să nu ne alăptăm copiii minute întregi, de confort sau pentru alinare, e doar de răsfăț, domnule! – asta în timp ce ei își beau ceaiul înainte de culcare.

Oamenii ne spun să nu ne îmbrățișăm copiii înainte de culcare, ori să dormim cu ei în același pat. Asta în timp ce ei se duc la somn în brațele persoanei iubite.

Oamenii ne spun să nu ne alăptăm ori să ne legănăm copiii până adorm. Asta în timp ce ei ne vând ultima invenție tehnologică care face exact același lucru.
Oamenii ne spun să ne lăsăm copiii să plângă. Asta în timp ce ei caută alinare la prietenul/prietena cea mai apropiată atunci când le este greu.

Oamenii ne spun că le dezvoltăm obiceiuri nesănătoase și îi răsfățăm pe copii dacă le stăm la dispoziție când au nevoie de noi. Asta în timp ce ei au deja obiceiuri nesănătoase, precum consumul de alcool sau de tutun.

O, și câte ne mai spun oamenii! Dar tu și eu, noi mamele, ne ascultăm instinctele. Le auzim și le simțim puterea și nu le vom înăbuși.

Pentru că, deși suntem extenuate, știm că plânsul bebelușului nu este protest ci comunicare.

Pentru că știm că nevoia lui de a fi ținut în brațe la 3:00 dimineața, nu este manipulare. Copiii de vârstă mică nu sunt capabili să manipuleze.

Pentru că, deși ne dor spatele și șoldurile de la pozițiile alea ciudate de somn, știm că, la un moment dat, pătuțul de lângă pat o să dispară. Și vom tânji după toate durerile asta doar ca să-i mai simțim cum se lipesc de noi, încă o dată, calzi și moi.

Oamenii le spun mamelor tot felul de lucruri, dar ele ȘTIU. NOI știm. Noi știm că sunt lucruri pe care oamenii le spun mamelor, și pe care noi nu trebuie să le luăm în seamă

Știm că lucrurile enumerate mai sus sunt importante, că sunt bune pentru bebelușii noștri dar și pentru noi. Și știm că sunt exact așa cum ar trebui să fie.

PS. Acest articol este împărțit în mai multe clipuri ( compilații, reels) pe Instagram. Follow me ca să ascultați articolele, dacă vă este mai comod, așa. Sau dacă pur și simplu, vreți să auziți și vocea prezentei autoare, dincolo de rândurile scrise.

Sursă foto copertă articol: Sai De Silva on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.