Femeile care susțin alte femei sunt ca razele de soare pe un cer pătat de nori

12 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Femeile care susțin alte femei sunt ca razele de soare pe un cer pătat de nori

Îmi place foarte mult de Anne Hathaway. Îmi place prezența ei, felul în care vorbește, admir la ea blândețea, eleganța și feminitatea pe care o afișează de fiecare dată.

Am găsit un clip scurt, dintr-o emisiune, în care povestește despre suportul pe care l-a primit de la colege de platou. Cât de bine i-a făcut să fie susținută de alte femei, atunci când se simțea nesigură și cu stima de sine un pic scăzută.

@kardahiansclips Women supporting women 🙌 #annehathaway #oceans8 #fyp ♬ original sound – Kardashian clips

În clipul de mai sus, Anne se referă la perioada imediată după nașterea celui de-al doilea copil. Cum corpul ei nu își revenise complet, cum încă avea ceva kilograme în plus, acumulate din timpul sarcinii.

Directorul producției i-a spus Annei să nu își facă griji pentru kilogramele în plus sau pentru forma corpului. Sunteți opt femei pe acest platou, este foarte bine să avem cât mai multe tipologii de siluete, nu este nici un fel de problemă.

Cu toate acestea, cea mai mare ușurare și cel mai mult bine, i-au adus-o susținerea și complimentele colegelor de platou.

Am urcat pe platou, purtând o pereche de blugi, și deși eram conștientă de schimbările corpului meu, mi-am spus în gând că este în regulă, mă iubesc oricum aș fi, a spus Anne.

Apoi mergând pe platou, Sandra Bullock își ridică privirea și îmi spune : Looking good, mama! ( Arăți bine, mămico).

Cate Blanchett îi spune de asemenea: Faini blugi ai, Hathaway!

Rihanna se uită și ea spre mine și îmi spune: Wow fato, ai și tu fund! Un fund ca al meu!

Ce vreau să observați în clipul de mai sus este reacția Annei atunci când povestește de fiecare compliment în parte. Nici nu este nevoie să cunoaștem limba engleză ca să ne dăm seama că deși a trecut ceva timp de la filmări, încă își aduce aminte cu emoție despre acea intrare pe platou.

Doamne, cât de mult contează câteva cuvinte spuse, la momentul potrivit! Femeile care susțin alte femei sunt ca razele de soare pe un cer pătat de nori.
Și aș vrea să mai subliniez un lucru. Deși directorul, un bărbat, a asigurat-o pe Anne că acele kilograme în plus nu reprezintă o problemă, abia complimentele colegelor ei i-au adus starea de bine.

Femeile ar trebui să se susțină, pentru că este mare nevoie de solidaritate și de sprijin între ele. Atât de mulți bărbați, legea, media, au transformat femeia într-un obiect, încât parcă cele mai sincere complimente, tot de la femei avem încredere că le primim.

Femeile care susțin alte femei sunt ca razele de soare pe un cer pătat de nori.

Avem nevoie unele de altele, avem capacitatea de a înțelege și de a ajuta. Poate că nu ne-a învățat nimeni să facem asta, dar eu cred în auto educație și cred că putem învăța unele de la altele.

Așa că nu vă sfiiți să ajutați/susțineți/complimentați o altă femeie.

Atât de mult îmi place rochia ta! Tot timpul știi cum să îți potrivești hainele. Se așează atât de bine pe tine!

Wow, cât de bine îți vin blugii ăștia! -Vezi mai sus replica lui Cate Blanchet

Părul tău arată foarte frumos, foarte sănătos! I-ai făcut ceva?

La serviciu de asemenea, puteți complimenta o coafură nouă, o culoare nouă de păr, o pereche de sandale. Sau o abilitate practică sau intelectuală.

Cât de rapid te descurci cu calculele! sau Ce tare ești, mereu știi cum să deblochezi imprimanta! Ori Ce memorie bună ai, tot timpul știi unde trebuie să meargă fiecare lucru!

Iar dacă nu vă vine nimic, dacă nu puteți face nimic, măcar nu faceți rău. Nu spuneți ceva ce ar putea răni. Tăcerea este de multe ori aur pur.

Femeile care susțin alte femei sunt ca razele de soare pe un cer pătat de nori. Pentru că deși nu vor alunga amenințarea cerului întunecat, tot ne vor lumina măcar puțin, ziua. Și sunt spectaculoase!

Sursă foto copertă articol: Guille Álvarez on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.