Facebook nu este un jurnal zilnic. Nu vă comparați cu viața de pe rețelele sociale

22 mai 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Facebook nu este un jurnal zilnic. Nu vă comparați cu viața de pe rețelele sociale

Cădem în această capcană de foarte multe ori. Ne comparăm cu oamenii pe care îi cunoaștem, sau pe care nu îi cunoatem. Ne comparăm viețile cu ceea ce vedem pe rețelele sociale. Ne comparăm reușitele și eșecurile, relațiile și copiii, vacanțele și joburile.

Dar uităm de fiecare dată că Facebook nu este un jurnal în care oamenii scriu în fiecare zi. De cele mai multe ori, oamenii își scriu doar momentele bune, fericite. Și cumva e just. Cine ar vrea să își amintească momentele dureroase sau grele?

Dar cel mai grav este că foarte mulți oameni exagerează cumva lucrurile pe care le împărtășesc pe rețelele sociale. Ori ascund părți de adevăr. Și cunosc oameni care fac asta. Cunosc și bloggeri și influenceri care fac asta. Și iarăși pot să înțeleg, pentru că să te expui pe internet, este una dintre cele mai vulnerabile poziții.

Îmi povestea la un moment dat cineva, într-un anume context, despre o mamă și o fiică. Relația lor de pe Facebook este ideală. Își declară zilnic cât de mult se iubesc una pe cealaltă. Ea mama perfectă, ea e fiica perfectă. Și te intrebi, unde greșesc restul? Ce fac ele și restul lumii nu reușește? Însă s-a întâmplat ca acel cineva să fie în preajmă, întrâmplător, când s-a petrecut o ceartă foarte gravă între mamă și fiică. Fiica a plecat, fără să mai spună un cuvânt. Credeți că a apărut ceva despre asta, pe Facebook? Nu, exact, ați intuit foarte bine.

Facebook nu este un jurnal zilnic. Nu vă comparați cu viața de pe rețelele sociale

Vedeți vacanțe luxuriante pe Facebook? Poate unii își cumpără vacanțele pe credit. Eu însămi mi-am amânat o dată o rată, ca să avem bani pentru urgențe sau back-up, să nu ne prindă descoperiți vreo situație deosebită. Vă închipuiți că nu am scris asta pe Facebook, nu-i așa? 😀

Știu iarăși persoane care își dădeau check in pe Facebook în locuri în care nu se aflau, de fapt. Știu, noi nu am face așa ceva niciodată, dar vă dați seama că ne comparăm cu ceva ireal?

Urmărim o mulțime de persoane pe Facebook. Dar cât de mult le cunoaștem cu adevărat?

La un moment, am pus în story, de la masa de prânz de la birou, cum mă bucuram de un sendviș cu omletă cu ceapă verde și mărar, gătită de mine, dimineața. Am primit foarte multe mesaje, unele cu felicitări, despre cât de modestă și onestă sunt. M-am bucurat, dar mi-a dat și de gândit.

Am vrut doar să vă reamintesc acest lucru. Facebook nu este un jurnal zilnic. Nu vă comparați cu viața de pe rețelele sociale. Mai bine investiți această energie în a avea grijă sau de ai voștri.

Luați de pe net doar ce este bun, ce vă ajută, ce vă face fericiți. Dacă vă întristează, dacă nu rezonați cu ceea ce o persoană declară, nu mai urmăriți acea persoană. Butonul de unfollow este la fel de util ca butonul de follow. Dacă vă doriți ceva din ce are celălalt, verificați mai întâi dacă este ceva ce vă doriți într-adevăr pentru voi, este doar un moft ori doar o bifă. Dacă e ceva ce vă doriți cu adevărat, vedeți ce puteți face să vă atingeți scopul. Faceți un plan, munciți, căutați resurse.

Sursă foto copertă articol: Glen Carrie on Unsplash

Ps. V-am zis cât de mult îmi place ceapa verde? A, da, v-am zis 🙈

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.