Nu ai copii? Păi trebuie să ai, toate lumea are. Ești mamă? Atunci trebuie să…

8 martie 2020
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Nu ai copii? Păi trebuie să ai, toate lumea are. Ești mamă? Atunci trebuie să...
Nu ai copii? Păi trebuie să ai, toate lumea are. Ești mamă? Atunci trebuie să…

Să rămâi însărcinată. Să ai copii.

Dar nu prea devreme! Și nici prea târziu! Undeva între 27 și 35 de ani este excelent.

La 25 ani ești prea tânără ca să ai copii! 35 de ani+ este deja o vârstă înaintată pentru a rămâne însărcinată.

Să rămâi însărcinată în mod natural, ar trebui să fie ușor! Toate femeile rămân însărcinate.

Ai pierdut o sarcină? Nu te mai chinui, se întâmplă. Așa a fost menit să se întâmple, este normal. Vei avea alți copii și vei uita. Nu te mai înfuria, nu mai fi supărată. Data viitoare nu mai spune nimic până nu trec cele 12 săptămâni. Bucură-te de următoarea sarcină. Nu te stresa. Totul va fi bine!

Trebuie să te menții în formă pe durata sarcinii. Dar nu prea în formă pentru că ai putea să îi faci rău copilului.

Mănâncă legume. Consumă carne. Ia vitamine. Nu pe acelea, pe acestea. Trebuie să iei în greutate. Dar nu mult, pentru că apoi e greu să o mai dai jos.

Nu mai bea cafea. Bea mai multă apă. Nu te mai stresa, îi poate face rău copilului. Cum de nu ești stresată, când nașterea poate fi îngrozitor de dureroasă?

Ai aflat ce este? Băiat sau fată? Nu pot să cred că nu vrei să afli înainte? Cum adică nu contează?

Ai ales vreun nume? Să nu îi pui nume până nu se naște. Nici haine să nu-i cumperi. I-ai luat cel mai bun pătuț, cele mai bune haine, scutece? De ce cheltui atât de mulți bani?

Să naști natural. Să ceri neapărat epidurală. Ai născut prin cezariană? Chiar nu ai avut și alte opțiuni?

Alăptarea prelungită este cea mai bună variantă. Copilul tău este prea mare. Copilul tău este prea mic-are nevoie și de formulă, laptele tău nu este suficient.

Copilul tău plânge prea mult. Folosește o suzetă. Nu folosi suzeta, interferează cu alăptarea.

Copilul tău ar trebui să doarmă mai mult. Tu ar trebui să dormi mai mult. Alege să dormiți împreună, în același pat, astfel veți dormi mai mult. De fapt nu, mai bine lasă-l singur în pat, să plângă. Este doar o perioadă, apoi se va obișnui.

Nu îl lăsa să plângă, îi va face rău. Alege o cale de mijloc.

Nu își asculta instinctul. Ești prea obosită. Ar trebui să dormi în timp ce doarme și bebelușul. Oh, haide, termină lucrurile pe care le ai de făcut.

Au trecut deja șase săptămâni de la naștere. Ar trebui să începi să faci exerciții, să lucrezi la forma corpului tău. Dar nu astfel de exerciții, ți-ar putea face rău. Ar trebui să își iubești corpul. Mai spune-mi o dată, cum te-ai descurcat cu vergeturile?

Ar trebui să fii fericită. De ce ești tristă? Ar trebui să te consideri norocoasă pentru că ai copii. Nu ai de ce să își faci griji.

De ce strigi? Trebui să fii calmă. Ești prea calmă.

Trebuie să îți disciplinezi copiii. Ascultă-ți copiii. Folosește rațiunea.

Începe diversificarea cu piureuri. Ba nu, cu alimente solide. Începe cu banane. Bananele au prea mult zahăr, sunt prea dulci.

Începe cu ceva mai puțin dulce. Nu folosi sare și nici condimente în mâncarea copilului. Copilul tău nu mănâncă pentru că mâncarea pe care i-o pregătești tu, nu are gust.

Rămâi acasă cu copiii, nu vor prea mult timp mici. Întoarce-te la serviciu, cum te-ai putea altfel descurca financiar? A rămas tatăl acasă cu copiii? Pe asta nu am mai auzit-o.

E musai să alăptezi până la cel puțin vârsta de doi. Folosește pompa asta de sân. Când mai ai timp să folosești pompa? Chiar nu ai alte lucruri de făcut?

Sunt sigură că te descurci! Cu siguranță ai nevoie de ajutor! Maternitatea este ușoară, tot ce trebuie să faci este să îți asculți instinctul. Și totuși, maternitatea nu are gust doar de ciocolată…

Tradus și adaptate de aici…..

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.