Dragoste și îngrijire pentru pielea delicată a bebelușilor-II (P)

27 noiembrie 2017
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
3

Continui seria de review-uri NIVEA Baby, cu Crema NIVEA Baby Soft 200 ml. Data trecută am povestit despre Șamponul și spuma de baie NIVEA Baby, (vă las link-ul aici în cazul în care nu l-ați parcurs deja)

Trebuie să recunosc de la capul locului că am o slăbiciune pentru Nivea. Mai exact, pentru aroma cremei. Îmi aduce aminte de mama mea, tânără, când folosea mai ales iarna, cremă Nivea pentru hidratarea feței în vremurile geroase, din cutiuța aceea rotundă, albastră și metalică. Tatăl meu de asemenea o folosea după ras. Mai târziu, când m-am mutat cu soțul meu, am observat că și el folosea aceeași cremă în zilele cu ger. Așa că da, devin nostalgică atunci când vine vorba de crema de la Nivea.

Sunt sigură că aveți și voi astfel de amintiri. Cel mai mult îmi plăcea când mama avea cutie nouă și eu eram cea care dezlipea țipla de sub capac. Vă amintiți? Când am desfăcut borcănașul de cremă NIVEA Baby Soft și am descoperit țipla, parcă trăiam un deja-vu. Bucurii de copil mare. 😀

Acum însă, trecând la lucruri serioase, de oameni cu copii acasă. Crema NIVEA Baby conține extract de gălbenele, hidratează pentru 24h și calmează pielea iritată a bebelușului.

Primul plus pe care îl notez este că poate fi folosită zilnic, atât pe față și pe corp, fără să lase senzația de gras pe piele și se absoarbe rapid. Am preferat crema în schimbului uleiului. Nu am reușit deloc să mă împac cu uleiul de masaj, se absorbea foarte greu, trebuia să aștept multă vreme înainte de a intra în piele.

După fiecare baie, Matei primește un masaj scurt ( înainte erau mai lungi, dar astăzi la doi ani, e greu să stea pe loc mai mult de cinci minute legate). Îi masez blând fiecare picioruș, mânuță, continui apoi cu spatele, fața și gâtul și termin cu burtica, cu niște gâdilături serioase. Așa bifăm și joacă, dar și un moment de conectare părinte-copil (știm deja că atingerea mamei este esențială în buna dezvoltare a copilului) și cinci minute de exercițiu sănătos. Întindem mâinele, picioarele, le flexăm, timp în care crema intră bine în piele și îl pot îmbrăca fără să se lipească hainele de el. 😀 De atâta vreme de când avem ritualul acesta, mă ajută și își întinde și el crema de pe mâini și de pe burtică. E foarte drăgălaș.

Al doilea plus pe care îl menționez este că nu este necesară o cantitate mare de produs. Știti formularea aceea din tutorialele de make-up, „cât un bob de mazăre”? Eu folosesc în jur de trei sau patru boabe de mazăre. Aplic produsul în palmă, frec bine palmele până se încălzesc, apoi cu mișcări rapide aplic crema pe diferite zone ale corpului și masez blând.

Crema NIVEA Baby Soft nu are parabeni, nu are coloranți sau alcool, iar ingredientele sale sunt dedicate pielii sensibile ale bebelușului.

Sigur, Matei nu mai este un bebeluș, are doi ani și patru luni, dar după baia de seară când mergem la somn, îl sărut de noapte bună, închid ochii și îi inspir parfumul pielii și am impresia că este iarăși un bebeluș. Cred că mamele îmi înțeleg mai bine sentimentul… 🙂

Nu am reușit să găsesc minusuri produsului, poate doar că poate ar funcționa mai bine pentru mame un flacon cu dispenser decât un borcănaș. Din grabă, atunci când iau produsul, îmi intră pe sub unghii (ceea ce nu este plăcut, dar oricum imediat după baie mă spăl pe mâini) sau mi se întâmplă să iau prea mult produs, pe care trebuie să îl pun înapoi în recipient. Nu este tocmai comod pentru o mamă cu copil năzdrăvan.

În încheiere, aș mai vrea să vă împărtășesc un secret: eu folosesc crema și înainte de aplicarea fondului de ten, pentru o bună hidratare. Fondul de ten se întinde mai bine, iar pielea nu îmi mai rămâne uscată, seara, după demachiere.  🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.