Doar dacă ai trăit furtuna, știi cu adevărat ce a fost, până să răsară soarele

6 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Doar dacă ai trăit furtuna, știi cu adevărat ce a fost, până să răsară soarele

Azi noapte a plouat torențial în București. Cam de când ne-am băgat la somn, în jur de ora zece, până pe la cinci-șase dimineața.

A plouat cu picături mari, vijelios. A adus și pietricele mici din gheață, care au bătut zgomotos în geam. A tunat, s-a luminat cerul și casa. Părea că nu se mai temină. Sasha, cățelușa noastră, a fost agitată toată noaptea. Nu îi plac deloc furtunile.

Acultând ploaia, furtuna, mă gândeam azi noapte la cât de greu se va circula astăzi. Că vor fi băltoace, probabil va fi și frig. Că nu va fi vreme bună. Dar am ieșit afară, iar la ora nouă, oamenii purtau tricou, pantaloni sau rochii scurte. Soarele ardea cu putere și am văzut foarte puține lacuri, spre deloc.

Aproape că totul a fost ca un vis. Oare chiar a plouat de-adevăratelea, așa cum îmi amintesc eu? Căci semnele furtunii de azi noapte au dispărut aproape complet.

Și în timp ce mergeam pe stradă și priveam oamenii din jurul meu, am realizat că la fel se întâmplă și viața oamenilor și cu bagajul fiecăruia. Dacă nu știm sau dacă nu se mai vede, nu există și nici nu a existat.

Nu îi lăsați pe ceilalți să vă minimizeze suferința de atunci doar pentru că ei nu o mai văd astăzi.

Nu îi lăsați pe ceilalți să vă nege durerea de atunci, doar pentru că astăzi sunteți mai puternici. Ei nu au cum să știe, nu au fost cu voi acolo. Nu au trăit furtuna voastră. Iar faptul că sunteți mai puternici astăzi, nu înseamnă că atunci nu a fost greu.

Nu știu cine are nevoie să audă asta, dar doar dacă ai trăit furtuna, știi cu adevărat ce a fost, până să răsară soarele. Nu îi lăsa pe ceilalți să îți judece durerea, să stabilească ei dacă a fost sau nu reală. Nu le permiteți celorlalți să stabilească pentru voi cum și ce ar trebui să simțiți.

Dacă o mamă primește astăzi ajutor în îngrijirea copiilor, asta nu înseamnă că ieri nu i-a fost greu singură, acasă, cu ei. Chiar de îi iubește până la Dumnezeu.

Dacă un bărbat este luptător K1 sau luptător în trupele speciale, nu înseamnă că atunci când a fost copil nu a fost speriat și înfricoșat atunci când tatăl devenea violent cu ai lui.

Dacă oamenii au suferit în trecut și astăzi nu se mai vede, nu înseamnă că nu au suferit sau că nu i-a impactat deloc. Până la urmă, la suprafață rămân puține semne ale furtunii de azi noapte. Dar dacă privești mai atent, s-ar putea să observi că pământul este îmbibat de apă și că este prea moale ca să poți păși pe el. La fel este și cu greul fiecărui om. Poate că la suprafață nu se vede, dar la o privire mai atentă…

Sursă foto copertă articol: Alex Jackman on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.