Dacă tu nu îți alegi o zi de odihnă, corpul o va face în locul tău

1 noiembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Dacă tu nu îți alegi o zi de odihnă, corpul o va face în locul tău

Zilele trecute am postat un clip pe Facebook. Și un reel pe Instagram. Și nu credeam că va fi nevoie să explic că NU este cazul să fie luat clipul at literam. Dar se pare că este. Voi povesti imediat de ce. Între timp, despre acest clip este vorba:

Ca să ne înțelegem, am dormit în ultima săptămână. Câteva ore pe noapte, dar am dormit.

Ce au înțeles oamenii din clipul de mai sus.

Unii oameni au înțeles că mă laud. Ei da, ce să zic, de parcă ai fi singura care face asta! Și un comentariu direct de pe Instagram: Nu ești singura, așa că nimic ieșit din comun.

Unii oamenii mi-au spus să nu mă mai plâng, așa îmi trebuie dacă am vrut copii. Și că ori sunt proastă, ori sunt proastă. Unii mi-au spus că nu sunt sluga casei și să mă opresc din făcut toate astea.

Alți oameni mi-au spus că nu e asta calea și să merg la somn. Alți oameni mi-au spus că mamele noastre făceau mai multe și nu se mai văitau. Și că noi ( generația mea) suntem proști și incapabili.

Au fost totuși și mulți oameni care au înțeles ironia și au râs. Am făcut împreună haz de necaz, căci acesta era și scopul.

Fiecare a înțeles ce a dorit. Și ce a putut, pentru că am primit și multe invitații pentru activități sexuale, mă înțelegeți (vă vine să credeți?!). I-am blocat direct, căci vorba aia, abia reușesc să îi răspund soțului, d-apăi unor străini de pe Facebook, mulți fără foto de profil.

Și pentru că am vrut să aduc totuși o clarificare, de data asta la modul cel mai serios, am filmat un clip video și am adus o scurtă reamintire:

Dacă tu nu îți alegi o zi de odihnă, corpul o va face în locul tău. Și nu chiar odihnă se va numi asta.

Treaba asta este cât se poate de serioasă. Odihniți-vă, dormiți, astea au întâietate. Toți suntem făcuți din carne și oase, niciunul nu avem ficat de fier, nici splină de cupru sau vreo inimă care să nu fie poate fi atinsă de oboseală. Au pățit-o grav oameni tineri, din cauza surmenajului și de la mai puțin de atât.

Aveți grijă de voi și de sănătatea voastră. Atâta vreme cât încă nu este prea târziu. Pentru că așa cum spunea cineva prin comentarii, atunci când nu mai poți, după ce ai făcut de toate pentru toți, nu mai ești bună pentru nimeni.

Dacă tu nu îți alegi o zi de odihnă, corpul va avea grijă să o facă el în locul tău.

Photo by Melissa Askew on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.