Cum să-ți faci bucle fără căldură, care dimineața sunt gata în două minute+ rutina mea de îngrijire a părului (P)

30 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Cum să-ți faci bucle fără căldură

O să râdeți, dar sunt zile în care îmi stă părul și nu-mi stă fața. Și zile în care nu-mi stă nici părul, dar nici atunci nu disper, pentru că mă dau cu ruj. Găsesc eu o cale de a(-mi) salva ziua.

Nu am fost mereu atât de optimistă, dar pe parcurs, am învățat că nu suntem doar momente în viață. Să nu lăsați un moment altfel, dificil, dintr-o zi, să vă definească ziua, să vă definească pe voi.

Am învățat și îmi place să am grijă de pielea mea și de părul meu. Am rutină de dimineață și rutină de seară. Nu durează o veșnicie, dar este un obicei pe care îl mențin și care contribuie la starea mea de bine, prin simplul fapt că fac ceva pentru mine, prin care am grijă de mine.

Rutina de seară este cumva integrată în rutina întregii familii. Spre exemplu, când eu îmi pieptăn părul și îmi aplic ulei pe vârfuri, Matei știe că deja este ora de culcare, și este semnalul că este timpul să își spele dinții. Când suntem gata, citim un capitol din carte, apoi stingem lumina.

Despre rutina de îngrijire a tenului am vorbit deja, este vremea să vorbim și despre păr.

Am găsit modalități rapide de aranjare și stilizare a părului. Am postat deja pe Facebook un tutorial despre cum îmi fac bucle lejere, fără căldură, și care dimineața sunt gata în două minute. Dar m-am gândit să îl păstrez și într-un articol, pentru a fi mai ușor de găsit, la nevoie. Iată tutorialul aici:

Las aici și rezultatul, ca să vă faceți o idee.

Aici poze cu rezultatul final:

Despre rutina mea de îngrijire a părului

Rutina mea de îngrijire a părului nu este cu unicorni. Nici cu petale de trandafiri catifelați care cad din tavan. Adică cum vedem în reclame. Rutina mea se lasă uneori cu dureri de spate de la cât stau aplecată, sau cu dureri de mână de la cât țin feonul. Dar rutina se lasă și cu păr care miroase frumos, care este plăcut la atingere și care îmi schimbă starea. Adevărul este că îmi iubesc părul, la fel cum îmi iubesc pielea, și îngrijindu-le, îmi oferă o stare de bine.

Săptămâna trecută am postat în stories un clip în care testam o mască de păr. Ca obicei, masca de păr o aplic cam o dată pe săptămână, poate chiar de două ori. Dar trebuie să fie îndeplinite două condiții simultan ca să fac asta: 1) să îmi amintesc și 2) să am timp la dispoziție în care să las părul la marinat. Duminica trecută mi-am aplicat masca pe păr și apoi m-am apucat de cină. Am și mâncat, timp în care au trecut două ore.

Cum procedez eu, pas cu pas:

După ce au trecut două ore, merg să la baie unde mai întâi ud bine de tot scalpul, evitând să clătesc masca din păr ( vă lămuresc mai jos de ce). Șamponez doar scalpul, după ce am frecat șamponul în palme, cu puțină apă. Masez capul cu o perie din silicon (am pus și poză ca să fie mai clar). Apoi clătesc, de la rădăcini până la vârfuri. Iar șamponul care se va scurge de pe scalp, nu va mai usca atât de tare lungimile, care încă sunt protejate de mască.

Spăl a doua oară cu șampon, nu înainte de a aplica balsam pe lungimi. Din același motiv ca mai sus. Masez, fac spumă, și stau cu spuma și cu balsamul pe păr, și abia după vreo zece minute clătesc. Nu mereu stau atât, alteori pot fi doar două minute, depinde de cât timp și chef  am la dispoziție.

În timp ce balsamul stă pe lungime, îmi descâlcesc părul cu degetele. Atunci cade cel mai mult păr, pe care îl culeg, ca să nu mai ajungă în scurgere. Ca să evităm țevile înfundate 😀

Eu am un pieptăne din bambus, cu dinți rari și dinți apropiați. De jos în sus, descurc ușor cu dinții mari, cu balsamul încă în par.

Mai departe, am două variante. 1) După ce clătesc tot, aplic pe vârfuri puțin balsam, și apoi înfășor în prosop de microfibră. sau 2) După ce clătesc tot, aplic leave-in pe lungimi, apoi înfășor în prosop.

Este prima dată când folosesc produse de îngrijire a părului vopsit. Le testez deja de o lună, pe cele de la Loncor. Și mi-au plăcut.

Loncor este o marcă românească de vopsea și de produse de îngrijire a părului care există de mai bine de două decenii. Primul produs Loncolor a apărut pe piața din România în 1992.

Să vă spun despre produsele testate:

Ca de fiecare dată, șamponul este în prim-plan, pentru că este cel mai folosit produs de curățare a părului. Șamponul pentru păr vopsit este un șampon cu putere de curățare medie, foarte parfumat. Îmi place parfumul, este asemănător bujorilor, unele dintre florile mele preferate. Costă undeva la 12 de lei, cel de 250 de ml. Ca și celelalte șampoane, a făcut ce trebuia să facă, dar în plus a avut grijă de culoarea părului meu vopsit.

Cum să-ți faci bucle fără căldură, care dimineața sunt gata în două minute+ rutina mea de îngrijire a părului
Balsamul pentru păr vopsit este cremos, și oferă suplețe și vitalitate părului, dar și o pieptănare ușoară. Am povestit deja cum procedez cu balsamul de păr. Costă 12 lei, 250 de ml.
Cum să-ți faci bucle fără căldură, care dimineața sunt gata în două minute+ rutina mea de îngrijire a părului

Masca de păr este un produs complementar ce hrănește mai în profunzime. Știu că nu este mereu timp de ea, dar părul merită din când în când o hidratare intensă. Nu uitați, ca pe orice produs pe care îl aplicați pe față sau pe păr, mai întâi să-l încălziți în palme, pentru eficiență maximă. Costă în jur de 21 de lei.

Crema pentru păr Loncor este  prima cremă de genul leave-in care nu îmi îmbâcsește și nici nu îmi încarcă părul. Și am încercat câteva… Chiar dacă nu este neapărat personajul principal al acestui articol, o super-recomand pentru că am simțit hidratarea pe care o căutam la cremele de păr. Se aplică doar pe lungimi, după spălat și ia din efectul de electrizare al părului, sau de frizz. Este în jur de 20 de lei

Uleiul de păr din aceeași gamă,  îl folosesc în fiecare seară, înainte de culcare. Aplic o pompiță pe vârfuri. Acesta costă 30 de lei, dar o pompiță este suficientă pentru fiecare aplicare, prin urmare 100 de ml sunt mai mult decât suficienți pentru un timp îndelungat.

Toate produsele mai sus menționate de la Loncolor costă în jur de 110 de lei. Nu toate sunt obligatorii, dar suma asta mi se pare rezonabilă pentru o rutină completă a părului. Eu le testez deja de trei săptămâni și cred că am consumat maxim 20% din ele. Asta înseamnă că le mai pot folosi cel puțin în următoarele două luni. 100 de lei la trei luni este destul de bine, zic eu. Produsele pot fi comandate și online, de pe Loncor.ro

Și o să fiu foarte sinceră cu voi, ca de fiecare dată. Recunosc că unul dintre principalele motive pentru care mi-am dorit să vă scriu despre acest brand este pentru că este un brand românesc, care merită de-adevăratelea să fie promovat. Au produse bune, noi ne facem treaba cu ele iar banii rămân în economia țării. Împușcăm doi iepuri deodată.

Sper că informațiile v-au fost de folos. Dacă ați încercat metoda mea de bucle, vă aștept cu poze. Dacă ați încercat produsele, vă aștept cu păreri.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.