Când începi să ai grijă de tine, lucrurile încep să se schimbe în bine

3 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
3
Când începi să ai grijă de tine, lucrurile încep să se schimbe în bine

Este probabil un subiect foarte dezbătut și care în același timp, naște controverse. Cum adică să ai grijă de tine, să te iubești pe tine, în primul rând? Asta este egoism!

Să te iubești (și) pe tine nu înseamnă să nu îți mai pese de nimeni pe lume. Nu înseamnă că nu îți mai iubești copiii și că nu mai ești atentă la nevoile lor. Ba din contră. Cu cât reușești să stai mai bine cu tine, să fii atentă la tine și la nevoile tale, cu atât mai multă energie și iubire poți să redirecționezi către ceilalți.

Când ai grijă de tine, faci lucruri care îți fac bine, te liniștesc și te încarcă cu energie, cu răbdare.

Când începi să ai grijă de tine, lucrurile încep să se schimbe în bine.

Sursă foto: rocknwool on Unsplash
1. Relația cu tine însăți se îmbunătățește și devii mai încrezătoare.

Am văzut asta la mine. Nu m-am mai criticat pentru orice sau nu la fel de mult cum o făceam înainte. Puteam să țin supărarea pe mine însămi zile întregi. Și am început să mă apăr mai mult de cei din jur și de părerile lor. Știu cine sunt, nu are de ce părerea lor despre mine să cântărească mai mult decât de a mea.

2. Te desparți de oamenii toxici.

Ușor, ușor am început să mă îndepărtez de oamenii care mă făceau să sufăr. Care mă făceau să mă simt prost, care nu vedeau nici măcar o singură dată ceva bun la mine. Am acceptat despărțirea de prieteni care se despărțiseră de multă vreme de mine, dar de care eu nu mă puteam rupe. Nu reușeam să accept că nu mă mai vor în viața lor. A fost dureros să rup firul relației de care doar eu mă mai agățam, dar a fost atât de eliberator, în același timp!

3. Relațiile se îmbunătățesc.                                        

Pentru că o dată ce nu mai investești energia în relații toxice sau care nu îți aduc nimic, reușești să te conectezi la relații bune. La oameni cu care ai lucruri în comun, care gândesc la fel ca tine, care sunt pozitivi. Și devii mai bun.

4. Nu te mai justifici pentru orice.

Am realizat că timpul este o resursă valoroasă, la fel și energia. Și că timp pierdut cu persoane sau activități care nu îmi aduc nimic bun, înseamnă mai puțin timp cu oamenii care chiar contează pentru mine. Copilul meu, familia mea, proiectele mele. Nu mai pierd vremea să mă justific, când nu este cazul.

5. Nu te mai compari cu ceilalți.

Și vorbesc de comparația aceea nedreaptă față de noi înșine. Acea comparație care ne determină să ne măsurăm succesul cu ruleta altcuiva.

Când începi să ai grijă de tine, lucrurile încep să se schimbe în bine. Când începi să ai grijă de tine, ai grijă și de ceilalți mult mai bine.

Sursă foto: No Revisions on Unsplash

Încercați, apoi îmi puteți spune dacă am avut sau nu dreptate 🙂

Sursă foto copertă articol: Sixteen Miles Out on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.