Copiii trebuie să învețe că orice faptă are consecințe

12 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Parenting
0

Am văzut de dimineață o știre. Douăzeci de copii, care participau la un majorat, la un hostel, au provocat pagube uriașe proprietarilor. 

Copiii, adolescenții, i-au rugat pe proprietari să le ofere intimitate și să nu rămână în clădire pe parcursul petrecerii. 

Rezultatul: locația a fost devastată. 

Proprietarii vor să depună plângere la poliție pentru distrugere. Și ar fi probabil cel mai bun lucru pe care l-ar putea face, inclusiv pentru copii. Pentru binele lor. 

 Pentru că tot a încins ieri Internetul discuția despre copiii care trebuie supravegheați la restaurant, cred că este momentul potrivit să discutăm despre asta. 

Copiii trebuie să învețe că orice faptă are consecințe.

Ai aruncat cu pietre în mesele clienților? Plecăm acasă în momentul ăsta. 

Ai distrus toaleta pentru ai înfundat wc-ul cu nisip și pietre? Vom plăti paguba cu banii pe care i-am fi cheltuit la un spectacol sau la un loc de joacă și setul de jucării pe care ți-l doreai de mult. 

Ai distrus un hostel când tu trebuia acolo să îți serbezi ziua? Fără plecat la mare anul ăsta, și nici club sau terasă. Plătim daunele și consecințele comportamentului tău. 

Copiii trebuie să învețe că orice faptă are consecințe. 

Aloci suficient timp pentru învățat? Consecința vor fi informațiile acumulate și poate, nu neaparat, notele bune. 

Aloci suficient timp antrenamentelor? Consecința va fi că vei fi din ce în ce mai bun la sportul pe care îl practici. Și te dezvolți frumos și sănătos. 

Plătirea consecințelor nu înseamnă pedeapsă. Înseamnă educație. Înseamnă învățarea limitelor. Iar educație fără învățarea limitelor nu înseamnă educație cu blândețe. Înseamnă neglijare. 

Sursă foto copertă articol: Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.