Copiii cresc, dar inima mamei nu le va rămâne niciodată mică

2 ianuarie 2021
Postat de Mamă de Matei în Despre cele 9 luni, trup și suflet
1
Copiii cresc. Dar inima mamei nu le va rămâne niciodată mică

Se strecoară încet, pe nesimțite. Lupta nu este cinstită. Se poate observa doar dacă o privești cu atenție, dacă te oprești asupra ei. Schimbarea. Copilul mic se schimbă. Crește mare. Da, de la o zi la alta, gradual, dar în același timp, prea repede, surprinzător.

Până mai ieri nu ajungea la chiuvetă fără înălțător, iar astăzi trage singur apa după ce folosește toaleta. Care este de fapt măsura ta, timpule? De ce nu joci cinstit?

Nu se mai trezește noaptea pentru lăptic, din cauza unei dureri de burtică sau pentru un scutec care se cere schimbat. Cât de îndepărtate par aceste amintiri, deși parcă nu s-au petrecut acum multă vreme…

Nu mai are loc să se ghemuiască la pieptul tău. Mâinile și picioarele se încolăcesc în jurul pântecului sau rămân pe lângă tine. Cum să mai aibă loc cu totul, dacă măsoară aproape jumătate din tine? Sau chiar mai bine de atât…

Copiii cresc. Dar inima mamei nu le va rămâne niciodată mică
Sursă foto: Pinterest

Făcând curat în dulap, am găsit dosit undeva prin spate, un scutec. Cel pe care îl păstrasem atunci când a făcut trecerea de la scutec la chiloțel. Scutecul care era acolo doar în cazul în care ar fi fost nevoie. Și nu a mai fost nevoie. Pentru că el crescuse deja.

Nu mai era un bebeluș…

Căutând în dulap am găsit zornăitori, cărți moi, care scoteau sunete amuzante. Erau necesare pentru distragerea atenției sau pentru distracție. Nu le-am mai folosit de mai bine de trei ani. Nu mai este nevoie, acum încercăm să îi susținem dezvoltarea imaginației…

Bebelușia a plecat de mult din casa noastră…

Vorbim aceeași limbă și ne înțelegem fără probleme. Încep să uit deja cuvintele care erau chinuite într-un mod atât de amuzant: popocală( pentru portocală), coconată ( pentru ciocolată).

Nu mai este un bebeluș…

Copiii cresc. Dar inima mamei nu le va rămâne niciodată mică. Mama va rămâne mereu așteptând, pregătită ori de câte ori copiii vor avea nevoie de ea.

Mama va prețui fiecare moment, chiar și pe cele mai mici. Mama își va ține copiii strâns, lăsându-i să plece în același timp.

Bebelușia a plecat de mult din casa noastră. Dar nu și din inima acestei mame.

Copiii cresc. Dar inima mamei nu le va rămâne niciodată mică

Sursă foto copertă articol: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.