Cea mai simplă rutină de îngrijire a tenului, pas cu pas.

9 aprilie 2020
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
1
Cea mai simplă rutină de îngrijire a tenului, pas cu pas.

Trăim o perioadă altfel. De fapt, este o perioadă altfel pentru că încă nu știm cât va dura. Poate este începutul a ceva mai bun. Poate acum suntem într-un cocon, așteptând să înflorim, să prindem aripi. Să rămânem pozitivi ne va ajuta cu siguranță însă și mai bine ar fi dacă am lua ceva cu noi din această provocare, dacă am învăța ceva.

Eu spre exemplu, am învățat că oricât de plăcut ar fi să rămâi acasă și să faci lucrurile în ritmul tău, rutina era cea care paradoxal, mă punea în mișcare. Și după primele zile de stat acasă, m-am întors la rutină și am adaptat-o după nevoile și condițiile actuale.

Unul dintre lucrurile pe care le pot face acum acasă și de care profit, este să acord o mai mare atenție îngrijirii pielii și tenului, când programul îmi este mai flexibil. Deja când voi relua mersul la birou și la grădi, voi aplica rutina și produsele mult mai rapid. Dacă nu aveți deja o rutină, acum este ocazia perfectă să o construiți, iar dacă aveți nevoie de un punct de plecare, o să vă povestesc cum fac eu, apoi potriviți voi rutina după nevoile tenului vostru. Produsele le-am găsit pe Dougals.ro, au prețuri accesibile, calitatea de asemenea este foarte bună. Eu sunt mulțumită de rezultatele rutinei, mie cel puțin mi-a făcut bine.

Dimineața:
  • spăl fața cu cremă-gel de curățare blândă, fără alcool, parfum sau parabeni. Mie îmi plac gelurile care devin spumante la contactul cu apa. Masez gelul pe față apoi spăl cu apă, până am dizolvat toată spuma. Îl puteți încerca pe cel de la Douglas ori pe acesta.
  • Urmează tonerul, care este opțional. Tonerul are rolul de a curăța și hidrata fața și de a pregăti tenul pentru produsele care urmează a fi aplicate.
  • Pentru cearcăne și pungile de sub ochi, apli câteva picături din serul cu cafeină Caffeine Solution de la The Ordinary.
  • Aștept în jur de zece minute, apoi pentru luminozitate tenului aplic serul cu Vitamina C de la The Ordinary.  Vitamina C merge de minune cu crema cu factor de protecție solară, pe care o aplic imediat după. Notă: Vitamina C nu se folosește în sarcină și alăptare
  • Atenție, crema cu factor de protecție solară este esențială în îngrijirea tenului, este poate cel mai important pas. Aici, aveți liber la alegere, bine ar fi doar să nu conțină alcool ori parfum sau măcar să fie ingrediente la final de listă(acestea usucă pielea). Vă las aici o propunere, mai căutați apoi dacă nu vi se potrivește neapărat. SPF minim 30, indiferent de anotimp și indiferent dacă ieșiți sau nu din casă. Momentan, eu folosesc produse coreene, nu se găsesc la noi în țară.
  • Când ies din casă, aplic ( la zece minute după SPF) și un strat subțire de fond de ten, fixez cu pudră de orez, un pic de blush în obraz și cam asta este. Fondul de ten cu care mă împac bine, în sensul că nu îmi încarcă tenul, are o textură faină, ușoară și îmi rezistă destul de bine, este YSL- Le teint encre de peau , pe care l-am descoperit cam de vreo două luni și m-a îndrăgostit iremediabil de el. Este potrivit pe timp de zi și are acoperire medie.
Cea mai simplă rutină de îngrijire a tenului, pas cu pas.
Ser cu Vitamina C pentru luminozitate, peste care aplic cremă cu factor de protecție solară
Seara:
  • Primul pas este să demachiez cu apă micelară fără alcool sau parfum, indiferent dacă am avut sau nu machiaj pe față. SPF-ul se înlătură doar cu dizolvant de machiaj. Ori dacă nu vreți să folosiți dischete demachiante, puteți masa blând cu ulei din sâmbure de struguri presat la rece.
  • Spăl apa micelară cu gelul spumant de curățare. Atenție, orice produs demachiant se spală de față. Chiar dacă pe flacon scrie că nu este nevoie de clătire.
  • Umezesc tenul cu apă termală și imediat aplic acid hialuronic apoi cremă hidratantă. Este important ca tenul să fie umed când aplicați acid hialuronic, altfel, în loc să obținem hidratare vom avea un rezultat contract întrucât AH va absorbi toată apaEste important să aplicăm cremă hidratantă după acidul hialuronic, pentru că dacă nu este sigilat, el se evaporă. Dacă vă este mai ușor, puteți folosi direct o cremă cu AH.

Aceasta ar fi rutina pentru îngrijirea tenului pentru un începător. Faptul că stăm în casă ne ajută mult acum pentru că nu ne expunem la soare iar unele seruri conțin ingrediente care sunt fotosensibile.

Cea mai simplă rutină de îngrijire a tenului, pas cu pas.
Serul cu cafeină Caffeine Solution de la The Ordinary.

Rutina mea este ceva mai complexă, însă o urmez de aproape un an și folosesc inclusiv soluții exfoliante. Am renunțat la tot ce înseamnă scrub și peeling. Fiecare produs a fost introdus pe rând, la câteva săptămâni distanță. Dacă nu respecți acești pași și mai ales dacă nu folosești SPF, riști să ai reacții adverse cum ar fi înroșirea pielii, edeme, prurit.

Dacă nu folosesc fond de ten și totuși pielea îmi lucește de la SPF și asta mă deranjează, atunci aplic foarte puțin primer fluid  de la The Ordinary care mi se pare genial. Oferă tenului un aspect mat și pielea se simte foarte catifelată la atingere.

Fond de ten YSL+ Primer fluid
Sper că v-a fost de folos acest articol și dacă aveți și alte întrebări sau nelămuriri, eu vă aștept cu drag să mă întrebați.

Ps. Cei de la Douglas acum promoții la parfumuri în perioada 6-26 aprilie, poate vă gândiți la cadouri de Paște. Să îi spuneți soțului sau partenerului ce vă doriți, sau și mai bine îi trimiteți direct linkul, este cel mai bine așa ?)) Magazinul livrează acasă, deci nu trebuie să ieșiți.

Ps2. Voi aveți rutină de îngrijire a tenului? Cum arată? Haideți să povestim, să mai schimbăm vibe-ul zilelor acestea.

Ps3. Vă dați seama cât de strălucitoare vom ieși din carantină? ?) Vom fi gata pregătite pentru selfie-urile de la mare sau de la munte 😀

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.