Calendar advent- ziua 2

3 decembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
1
Calendar advent-ziua 2

Continuăm jocurile din cadrul calendarului advent de anul acesta. După ce pe data de 1 decembrie am confecționat o ghirlandă pentru brad, ieri ne-am jucat Hotelul.

Am oprit tot ce conține un ecran. Televizor, calculator, telefon. Mai întâi ne-am jucat cu mașinile, pe covor, acesta fiind jocul lui obligatoriu, preferat. Apoi, am pregătit scena pentru jocul de pe bilețelul 2 din calendar.

Hotelul este inspirat din desenele cu Blue, de pe Disney Junior. Dacă veții avea nevoie vreodată de idei pentru jocuri noi, vă recomand toate episoadele de Blue. Mai jos linkul de pe Youtube, ca să fie mai ușor de înțeles.

Hotelul

Tati a fost tati, eu am fost Blue, iar Matei a jucat rolul ajutorului zăpăcit. Am aranjat perne care să delimiteze camerele pe care le-am prezentat. I-am propus și alte camere „supraetajate”, adică polițele din dulap. Matei se prăpădea de râs. Într-un final, tati s-a instalat în dormitor.

Apoi ajutorul zăpăcit a găsit tot timpul câte o treabă cu care să deranjeze oaspetele :)))) Vă spun că ne amuzăm foarte tare cu jocul acesta, fiind unul dintre preferatele lui Matei.

Tati a dorit să se uite la televizor, așa că eu împreună cu Matei am preluat locul televizorului. Am prezentat știri, vremea și desene animate.

Totul s-a încheiat cu Matei care a devenit pernă pentru tati. o pernă care îl ciupea de nas, îl gâdila în urechi, și nu îl lăsa să doarmă. O bătaie cu perne a fost inevitabilă. 🙂

Ne-a plăcut seara trecută, iar de la 18 până la 20:30 atenția noastră a fost îndreptată doar către el. Mâncare aveam gătită, alte treburi puteau să aștepte. Și cel mai important, Matei s-a simțit bine, văzut, ascultat, am fost lângă el cu totul. ❤

Diseară urmează jocul Taxiul. 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.