Calendar advent- ziua 1

2 decembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
1
Calendar advent- ziua 1

Așadar, este primul an în care realizez un calendar advent. Calendarul nostru este foarte simplu. Practic m-am gândit la 24 de activități și jocuri pe care le putem face împreună.

M-am gândit la jocurile care îi plac și am mai adăugat eu unele noi. Apoi am adus și activități simple, unele educative, altele mai lejere, ca să putem face față lui decembrie :))

Am scris ideile pe bilețele, pe care le-am strâns într-un borcănel. Și gata calendarul 🙂 Am promis că voi povesti despre cum ne-a ieșit fiecare zi,
cum a mers sau ce nu ne-a ieșit sau ce nu ne-a plăcut. Ce am face diferit.

Ieri, pe 1 decembrie, am făcut prima activitate. Am avut de confecționat o ghirlandă pentru bradul de Căciun. Nu am avut hârtie colorată, nefiind pregătită pentru asta. Nici nu am ieșit să cumpăr, ne-am descurcat.

Am avut nevoie de:
  • 2 coli albe
  • o riglă
  • o foarfecă
  • multe creioane de colorat/ carioci
  • lipici

Am trasat linii colorate cu rigla, și am împărțit foaie în mai multe dreptunghiuri late cât rigla ( groase ca să îi fie ușor de mânuit), și le-am colorat după plac.

Calendar advent- ziua 1
Calendar advent- ziua 1

Apoi am decupat fiecare fâșie colorată. Din fiecare fâșie au rezultat cam 2-3 fâșii pentru inelele ghirlandei.

Apoi ne-am apucat de lipit fiecare ineluș în parte. Și cam asta a fost. 🙂

Concluzia de la sfârșitul activității.

Cât timp am meșterit la ghirlandă, am pus pe youtube colinde pentru copii. Din când în când ne mai opream să cântăm. După ce am colorat foile, și am trecut la decupat, a zis că a obosit. Și am zis, ok nu e problemă, continuăm mai târziu.

Mai târziu a fost cam peste două ore. A fost un pic mai greu cu lipitul, dar ne-a ieșit până la urmă, cu răbdare. A fost foarte entuziasmat când a așezat ghirlanda în brad. Era ceva făcut de el și a fost foarte bucuros.

Matei are 5 ani și cinci luni, voi puteți adapta activitatea în funcție de vârstă. Cred că este potrvită de la 4 ani în sus, cap coadă. Pentru cei mai micuți, pot face doar partial din activitate, doar coloratul, iar părintele se poate ocupa de restul.

Pentru copiii mai mici de patru ani, eu cred că părintele ar putea să facă aproape toată activitatea și să implice copilul atât cât poate. Iar la final sunt sigură că cei mici vor fi bucuroși că au făcut ceva împreună cu mami și cu tati. 🙂

Calendar advent- ziua 1

Pentru ziua doi, avem jocul Hotelul, care este inspirat din desenele cu Blue. Vă anunț mâine cum a fost.

Primele 10 activități le-am notat pe scurt aici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.