Atunci când frământ, fac terapie+ cele mai apreciate rețete de cozonac

17 aprilie 2020
Postat de Mamă de Matei în Rețeta de duminică
2
Atunci când frământ, fac terapie+ cele mai apreciate rețete de cozonac
Atunci când frământ, fac terapie+ cele mai apreciate rețete de cozonac

Cel mai bun și cel mai sănătos lucru pe care îl pot face oamenii într-o viață este să se adapteze la noile condiții de viață cât mai bine.

Asta înseamnă reziliență bună și un psihic sănătos. Așadar poate această carantină o să ne învețe să gătim. Slavă Domnului că youtube-ul e plin. Sau poate ne oferă șansa de a încerca să gătim ceva ce nu am avut curajul să facem niciodată. Cum ar fi, un cozonac.

Avem toate premisele și toate condițiile. Nu vine nimeni în vizită, deci nu avem grija că alții vor gusta din el. Nu ne facem probleme că vom murdări bucătăria, avem suficient timp să strângem.

Poate este chiar o ocazie bună pentru a ne suna bunicii și să îi rugăm să ne împartă secretele lor. Spre exemplu, la începutul carantinei, care ne-a prins doar cu două-trei plicuri de drojdie uscată de anul trecut, soțul meu se gândea să o sune pe bunica lui, pentru a o întreba ce variante am avea pentru a face turte sau pâine fără drojdie. Nici ei nu au trăit timpuri ușoare, deci trebuie să aibă vreun secret.

Mie îmi place să fac pâine de casă. Îmi place să fac turte. Îmi place să simt căldura lor în mâinile mele și mirosul de casă în nări. Mă liniștește, mă remontează.

Îmi place să îi fac pâine lui Matei, pentru ca atunci când va fi mare, să aibă memorii calde, aromate, aburinde, despre casa lui și despre mama. Despre cum își strângea mașinile pe blatul bucătăriei și despre cum le alerga prin făină. Și era cald și bine, și era mama.

Îmi place să frământ. Este terapie pură. Să simt făina printre degete, apoi cum se transformă în aluat lipicios, apoi într-unul dur. Îmi frământ durerile, grijile, neputințele, frustrările.

Sunt doar eu cu un aluat în față. Și nu mă las, îl apăs și îl trântesc până devine moale, fraged. La final, mă aleg cu o stare de calm, de mândrie că uite, am reușit să fac ceva bine, dar și cu niște mușchi în plus. Sau măcar ceva mai multă tonifiere în zona brațelor. 😀

Atunci când frământ, fac terapie+ cele mai apreciate rețete de cozonac
Atunci când frământ, fac terapie+ cele mai apreciate rețete de cozonac
Am adunat rețele de cozonac cele mai apreciate de cititori, cu rezultate garantate. O sa vă las link-urile mai jos, pentru inspirație. Dacă aveți secrete, vă rog să le împărtășiți cu noi.

Să fim bine.

Și spor la treabă!

Cozonac pufos Gina Badea: Rețeta pe Youtube

Cozonac Jamila cu aluat opărit ( desigur că nu avea cum să lipsească din listă): Rețeta pe Youtube

Cozonac Jamila rețeta pas cu pas : Rețeta pe Youtube

Cozonac Anyta Cooking : Rețeta pe Youtube

Și mai există o rețetă, care deși este o rețetă pentru cornuri, merge la fel de bine și pentru cozonaci: iată rețeta

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.