Amintește-ți că a fi fericit nu înseamnă să ai un cer fără furtună

19 august 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Amintește-ți că a fi fericit nu înseamnă să ai un cer fără furtună
Am citit acest discurs al Papei Francisc și am făcut tuturor un bine și l-am adăugat aici, la arhivă, pentru posteritate. Este un mesaj înțelept, pe care poate, ar merita să îl punem pe repeat. Sau să ne întoarcem la el ori de câte ori se întunecă cerul.

„Puteți avea defecte, puteți fi neliniștiți și chiar supărați, dar nu uitați că viața voastră este cea mai mare companie din lume. Doar tu poți să o împiedici să eșueze.

Ești apreciat, admirat și iubit de atât de mulți. Amintește-ți că a fi fericit nu înseamnă să ai un cer fără furtună, un drum fără accidente, o slujbă fără efort, o relație fără dezamăgiri.

A fi fericit înseamnă să găsești putere în iertare, speranță în bătălii, siguranță în frică, iubire în discordie. Nu înseamnă doar să te bucuri de zâmbet, ci și să reflecte tristețea.

Nu este vorba doar de a sărbători succesul, ci și de a învăța din eșecuri.

Nu e vorba doar de a te simți fericit cu aplauze, ci de a fi fericit în anonimat.

Fericirea nu este o soartă a destinului, ci o realizare pentru cei care pot călători în interiorul lor.

A fi fericit înseamnă să nu te mai simți victimă și să devii autorul propriului destin.Este a merge prin deșerturi, dar a fi capabil să găsești o oază în adâncul sufletului tău.

Înseamnă să-i mulțumești lui Dumnezeu în fiecare dimineață pentru miracolul vieții.

A fi fericit înseamnă să nu-ți fie frică de sentimentele tale și să poți vorbi despre tine însuți. Să ai curajul de a auzi un „nu” și să găsești încredere în critici, chiar și atunci când acestea sunt nejustificate.

Aveți maturitatea de a putea spune: „Am făcut greșeli„. Să ai curajul de a spune „îmi pare rău” înseamnă să ai curajul de a spune „am nevoie de tine„. Este să ai capacitatea de a spune „Te iubesc„.

Când faci o greșeală, ia-o de la capăt. Pentru că numai atunci te vei îndrăgosti de viață. Vei descoperi că a fi fericit nu înseamnă să ai o viață perfectă.

Folosește lacrimile pentru a iriga toleranța. Folosește-ți înfrângerile pentru a-ți antrena răbdarea. Folosește-ți greșelile cu seninătatea sculptorului.

Folosiți durerea pentru a vă conecta la plăcere. Folosiți obstacolele pentru a deschide ferestrele inteligenței. Nu renunțați niciodată… Mai presus de toate, nu renunțați niciodată la oamenii care vă iubesc. Nu încetați niciodată să fiți fericiți, pentru că viața este un spectacol uimitor. „

PAPA FRANCISC

Sursă foto copertă articol: Billy Huynh on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.